Печено пиле на фурна с узо и подправки
Необходими продукти:
- 1 пиле около 1.5-2 килограма
- 10 грама едра сол
- червен пушен пипер на според вкуса ви
- 5 грама ронена чубрица
- 50 милилитра узо
- сок от един лимон
- 2 супени лъжици разтопено масло
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
Начин на приготвяне:
Измийте пилето, почистете и го подсушете. Разполовете го и го сложете върху метална решетка. Покрийте тава с лист алуминиево фолио.
В купа смесете маслото, солта, червения пипер, чубрицата, узото, сока от лимона и чесъна на прах. Разбъркайте и със силиконова четка намажете пилешкото месо.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете месото за час и половина. Охладете, разчупете и разпределете в порции. Поднесете и се насладете на вкуса.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: dontwastethecrumbs.com
Коментари към Печено пиле на фурна с узо и подправки