Печени патладжани с гъби, домати и заливка
Необходими продукти:
2 патладжана
2 домата
70 грама сварени гъби
2 супени лъжици настърган кашкавал
2 супени лъжици сметана
1 чаена лъжица нарязан на ситно чесън
1/2 чаена лъжица сух босилек
1 супена лъжица зехтин
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжаните на парчета, подсолете и оставете за 10 минути. Гъбите и доматите също нарежете на парчета. Към сметаната добавете чесъна и босилека, разбъркайте.
Парчетата патладжани подредете в подмазана със зехтин тава, върху тях разпределете гъбите, следват доматите и намажете със сметановата смес. Поръсете с настърган кашкавал и запечете ястието във фурната до образуването на златиста коричка.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Пикантен булгур със зеленчуци
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Рула от патладжани на скара с пълнеж от фета и ядки
- Патладжан
- Бързи пикантни патладжани в чили сос с чесън и лимон
Коментари към Печени патладжани с гъби, домати и заливка