Печени аспержи с пармезан
Аспержите са нискокалоричен зеленчук, богат на витамини и минерали. В тази 15-минутна рецепта ще ги използваме за полезно и вкусно хрупкаво предястие. Да се заемаме!
Необходими продукти
- 450 грама аспержи
- 1/2 чаена чаша брашно
- 2 яйца, леко разбити
- 3/4 чаена чаша галета
- 1/4 чаена чаша настъргано сирене Пармезан
- едра сол (кашерна сол) и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Предварително загрейте фурната до oколо 220 градуса. Оваляйте аспержите в брашното.
Потопете аспержите в разбитите яйца.
Смесете галетата, пармезана и подправките и оваляйте аспержите в тях.
Наредете аспержите в тава за печене. Печете в предварително загрятата фурна около 10 минути, докато придобият златистокафяв цвят.
Поднесете готовите аспержи, докато са топли. Приятен апетит!
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ ДЕТОКС КОМПЛЕКС капсули * 40
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ВИТАЛ КОНЦЕПТ ФРИЙ капсули * 90
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Аспержи - състав, ползи и противопоказания
- Как да съхраним аспержите свежи за по-дълго?
- Аспержа, Зайча сянка
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Аспержи с масло, бешамелов сос и кашкавал
- Спагети с пармезан и яйца
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Спагети със сушени домати, пушена шунка и пармезан
- Царевица с масло, пармезан и чесън
Коментари към Печени аспержи с пармезан