Патладжани по корейски (с моркови, лук и чесън)
Необходими продукти:
- 3 патладжана
- 2 червени чушки
- 1 голям морков
- 2 скилидки чесън
- 1 супена лъжица трапезен оцет
- олио, сол, черен пипер, магданоз и копър
Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните и ги нарежете на сламки, без да обелвате корите. Поръсете с 1-2 супени лъжици сол, разбъркайте и оставете за 8 часа.
След това отцедете течността и изпържете ивиците в олио.
Чушките и моркова превърнете в сламки, а лука нарежете на тънки полукръгчета, чесъна намачкайте, а зелените подправки - накълцайте ситно.
Изсипете всички зеленчуци и подправки при патладжаните, овкусете с оцета и оставете салатата за 12 часа на студено (колкото по-дълго време престои, толкова по-вкусна ще бъде).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Пикантен булгур със зеленчуци
- Патладжан
- Бързи пикантни патладжани в чили сос с чесън и лимон
- Рулца от патладжани със сирене крема в доматен сос
Коментари към Патладжани по корейски (с моркови, лук и чесън)