Ньоки от сирена с яйца и масло
Необходими продукти:
400 грама рикота с ниско съдържание на мазнини
3 яйца
2 супени лъжици размекнато масло
1/2 чаена чаша настърган пармезан
1/2 чаена чаша брашно
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете рикотата върху марля и приберете в хладилника за една нощ. По този начин ще се поеме излишната влага и няма да се наложи да използвате излишно количество брашно за приготвянето на ястието.
На следващия ден прехвърлете сиренето в голяма купа и намачкайте с помощта на дървена лъжица. Прибавете маслото и яйцата едно по едно, разбърквайки след всяко. Ред е на пармезана, сложете и него в купата. Накрая постепенно изсипете и брашното.
Направете тесто, от което оформете няколко рула. Нарежете ги на парчета с дължина максимум 3 сантиметра. С помощта на вилица придайте характерната за ньоки форма. Подредете ги върху кърпа, посипана с брашно (на един ред).
Налейте вода в тенджера, подсолете и поставете на котлона. Когато кипне, в нея сложете парченцата сиреново тесто и нека се варят, докато изплуват на повърхността.
Извадете ги в чиния с помощта на решетъчна лъжица.
Поднесете със сушени домати и листа зелена салата.
Добър апетит!
Снимка: shape.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Тутманик
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Сандвичи с крема сирене и пресни ягоди
- Отворена пита със сирене, чесън и риган
- Печени червени чушки с крема сирене, моцарела и кашкавал
- Кои са шестте най-полезни сирена
Коментари към Ньоки от сирена с яйца и масло