Как да съхраняваме правилно тиквата
Сезонът на тиквата настъпи и трябва да използваме максимално рационално това време, за да си приготвим вкусни ястия от оранжевия зеленчук.
Разбира се, замисляме се и за вариантите за съхранение, които дават възможност да се наслаждаваме по-дълго време на тиквата, ако я запазим добре.
Най-доброто място за целта е избата, но не всеки разполага с такава. Алтернативата е остъклената тераса.
Плодовите зеленчуци се подреждат на известно разстояние един от друг с дръжките нагоре.
Задължително покрийте всеки с плътна хартия или тъкан, за да предпазите от попадане на директна слънчева светлина.
Ако тиквата е започната да нагнива, изрежете тази част до здраво място и нагрейте разреза с помощта на пламък от свещ или запалка. Такива плодове се съхраняват отделно от неповредените, а максималната им трайност е няколко седмици. Постарайте се да консумирате първо тях.
Нарязаната тиква се съхранява в хладилник не повече от 10 дни.
Ако искате да запазите по-дълго време, обелете, нарежете на парчета или настържете, сложете в найлонови пакети и замразете.
Снимки: ruzka.ucoz.com; ivona.bigmir.net; Daily-menu.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ФОРМУЛА ЗА ПРОСТАТА капсули * 100
ТЕРАНОВА КОМПЛЕКС МАГНЕЗИЙ капсули 100 мг * 50
ПРОСТАТИН таблетки * 120 ТОШКОВ
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И МОРКОВИ 190 г
МЕНФЛОДЕН капсули * 20 ВИТАСЛИМ ИНОВЕ
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Тиквени бисквитки с орехи
- Тиква, Кюрбисия
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Елиминирайте чревните паразити с масло от тиквени семки
- Печена солена тиква
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Рецепти за печена тиква с мед и орехи
- Бананово смути с тиквени семена и овесени ядки
- Сладък хляб с нахут, тиква и банан
Коментари към Как да съхраняваме правилно тиквата