Как да съхраняваме правилно тиквата

Сезонът на тиквата настъпи и трябва да използваме максимално рационално това време, за да си приготвим вкусни ястия от оранжевия зеленчук.
Разбира се, замисляме се и за вариантите за съхранение, които дават възможност да се наслаждаваме по-дълго време на тиквата, ако я запазим добре.
Най-доброто място за целта е избата, но не всеки разполага с такава. Алтернативата е остъклената тераса.
Плодовите зеленчуци се подреждат на известно разстояние един от друг с дръжките нагоре.
Задължително покрийте всеки с плътна хартия или тъкан, за да предпазите от попадане на директна слънчева светлина.
Ако тиквата е започната да нагнива, изрежете тази част до здраво място и нагрейте разреза с помощта на пламък от свещ или запалка. Такива плодове се съхраняват отделно от неповредените, а максималната им трайност е няколко седмици. Постарайте се да консумирате първо тях.
Нарязаната тиква се съхранява в хладилник не повече от 10 дни.
Ако искате да запазите по-дълго време, обелете, нарежете на парчета или настържете, сложете в найлонови пакети и замразете.
Снимки: ruzka.ucoz.com; ivona.bigmir.net; Daily-menu.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ЕЛИМУС СЕКС ЪП саше 9 г * 1
НЕЙЧЪРС ЕЙД САО ПАЛМЕТО КОМПЛЕКС таблетки 160 мг * 60
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Елиминирайте чревните паразити с масло от тиквени семки
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Печена солена тиква
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Рецепти за печена тиква с мед и орехи
- Тиква, Кюрбисия
- Сладка тиква с орехи
- Сок от тиква
Коментари към Как да съхраняваме правилно тиквата