Печена солена тиква
Необходими продукти:
- 500 грама прясна тиква
- 2 супени лъжици зехтин (при необходимост и повече)
- 1 чаена лъжица сол
- 0,5 чаена лъжица смлян черен пипер (или на вкус)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 - 230 градуса. Почистете тиквата от семената, обелете я. След това нарежете на парчета всяко с приблизителна дължина 10 сантиметра. Намажете ги старателно със зехтин, нека се покрият хубаво с мазнината.
Застелете тава с хартия за печене и подредете един ред от парчетата. Поръсете със сол и черен пипер на вкус и поставете във фурната. Нека се пече около 15 - 20 минути или до получаване на желаната хрупкавост. По средата на печенето, обърнете тиквата от другата страна.
Може да поднесете с любим подходящ сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ФОРМУЛА ЗА ПРОСТАТА капсули * 100
НАТУРАЛИКО ПРОСТАТ ХЕЛТ капсули * 60
ПРОСТАТИН таблетки * 120 ТОШКОВ
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И МОРКОВИ 190 г
БИЛКОВА АПТЕКА БИЛКОВ ЧАЙ ПРОСТАТИТ ФИЛТЪР * 20
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Тиквен сладкиш с грис и ябълки
- Елиминирайте чревните паразити с масло от тиквени семки
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Ориз с тиква и сушени манатарки
- Тиква, Кюрбисия
- Рецепти за печена тиква с мед и орехи
- Използвайте масло от тиквени семки срещу проблеми с простата и косопад
- Сок от тиква
Коментари към Печена солена тиква