Как да си направим декорация за сладкиши, торти или десерти с парено тесто

Освен за направата на еклери, тулумбички или други изделия, пареното тесто се използва и за украса. То е декоративно, но и ядливо. При замесването му се добавя значително количество пудра захар, за да се получи пластична маса, с която лесно се моделира. Съхне бързо, което е още един плюс за приложението му. Опитайте да приготвите сами и да декорирате собственоръчно вашите сладкиши. Необходими са ви само:
- 150 милилитра вода
- 70 грама масло
- 150 грама брашно
- 500 грама пудра захар (може и малко повече)
За да направите тестото, трябва да сложите водата и маслото в тенджера и да загреете течността. След като получите еднородна смес, дръпнете тенджерата и сипете брашното. Разбъркайте енергично, докато получите тесто.
То веднага се отделя от стените на съда. Оставете да изстине, но покрийте със стреч фолио, за да не хване коричка. Пресейте пудрата захар и го омесете. Трябва да поеме цялото количество, а понякога дори и повече, в зависимост от продуктите.
Охладете полученото тесто, след което разточете, изрежете и изсушете формичките. Фигурките може да направите и с помощта на сладкарски преси, щампи или шаблони. По желание може да промените цвета с хранителни бои или да разтворите такива, с които по-късно да оцветите в различни нюанси.
Вижте няколко красиви и креативни идеи за украса
Такъв вид роза се прави бързо и лесно. Разточете тестото, изрежете с кръгли формички и направете конусовидна основа. Върху нея наредете изрязаните части, с помощта на клечка за зъби оформете листенцата и оставете полученото цвете да изсъхне. По-късно използвайте за декор на торти, мъфини или други сладкиши.
Още няколко вида цветя, направени по подобен начин
Декоративни щампи и форми, които може да използвате за изработката
Друг вид, който се използва за покриване на торти
Ако моделирането с пръсти ви се отдава и ви харесва, то не е необходимо да разчитате на шаблони. Освободете въображението си, творете и украсата сами си направете.
Източник: www.etsystatic.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МУСТЕЛА SENSITIVE ИЗМИВАЩ ГЕЛ 300 мл
БИОВЕН БАРСЕЛОНА ВИТАМИН C АНТИ-ЕЙДЖ СКРАБ С МАНГО ЗА ОБНОВЯВАНЕ НА КОЖАТА НА ТЯЛОТО 250 мл
Нов ПРОМОБИО КОКОСОВА ЗАХАР прах 200 г БИОНИА
БОНБОНИ АЛПИ * 100
БИОНИКЕ DEFENCE BODY ОБНОВЯВАЩ СКРАБ ЗА ТЯЛО 200 мл
МУСТЕЛА SENSITIVE ЛОСИОН ЗА ТЯЛО 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Колко грама захар да ядем на ден
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Карамелизирана захар - рецепта
- Тутманик
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Ето как да направите тест за бременност с обикновена захар
- Видове захар и тяхното приложение
- Агаве
- Захарни алкохоли – същност, ползи и вреди за здравето
- Грудков балдаран
Коментари към Как да си направим декорация за сладкиши, торти или десерти с парено тесто