Гъбено масло с чесън, коняк и лук
Необходими продукти:
50 грама сушени бели гъби
2 глави стар лук
50 грама топено масло
1 стрък магданоз
2 стръка прясна мащерка
1 супена лъжица коняк
200 грама масло
3 щипки смлян черен пипер
щипка морска сол
1 скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Залейте гъбите с топла вода и оставете за 15 минути. След това прехвърлете в тенджера и сложете едната обелена глава лук. Налейте вода, достатъчно, за да покрие продуктите. Поставете съда на котлона и нека се сварят до готовност на слаб огън.
Другата глава лук обелете и нарежете на малки кубчета, които задушете до омекване в намазнен тиган. Добавете ситно накълцаната скилидка чесън и запържете при минимална температура.
Отцедете течността от готовите гъби с помощта на гевгир и нека се охладят малко. Когато това стане, нарежете ги произволно и прибавете при лука. Пържете в продължение на няколко минути, след което налейте коняка. Оставете всичко да се приготвя още 1-2 минути на слаб огън и свалете съда от котлона. Тогава подправете със сол и смлян черен пипер, разбъркайте и прехвърлете в чиния, където да се охладят. След това ги изсипете в малка купа и сложете мащерката. Следва размекнатото масло със стайна температура и разбъркайте всичко енергично. Трябва да се получи еднородна смес.
Опитайте на вкус и подправете допълнително, ако желаете.
Разпределете гъбеното масло върху лист найлоново фолио, поръсете с морска сол и увийте, оформяйки "колбас". Приберете в хладилника, за да стегне.
Вече може да намажете филия с него и да си хапнете.
Добър апетит!
Снимка: foodmaster.info
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 100 мл АГРОСЕЛПРОМ
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РИЪЛИ ХЕЛТИ КОРДИЦЕПС капсули * 60
ЗОЯ МАСЛО ОТ ЧИА 100 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 100 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГЕРАНИУМ 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Обикновен маслен крем
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Гъби портобело
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Пържени гъби със сметана и лук
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Лесен шоколадов кекс с масло
Коментари към Гъбено масло с чесън, коняк и лук