Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Млечни и сметанови Гъбено масло с чесън, коняк и лук

Гъбено масло с чесън, коняк и лук

от 04 яну 2017г.
Гъбено масло с чесън, коняк и лук - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

50 грама сушени бели гъби
2 глави стар лук
50 грама топено масло
1 стрък магданоз
2 стръка прясна мащерка
1 супена лъжица коняк
200 грама масло
3 щипки смлян черен пипер
щипка морска сол
1 скилидка чесън

 

Начин на приготвяне:

Залейте гъбите с топла вода и оставете за 15 минути. След това прехвърлете в тенджера и сложете едната обелена глава лук. Налейте вода, достатъчно, за да покрие продуктите. Поставете съда на котлона и нека се сварят до готовност на слаб огън.

Другата глава лук обелете и нарежете на малки кубчета, които задушете до омекване в намазнен тиган. Добавете ситно накълцаната скилидка чесън и запържете при минимална температура.

Отцедете течността от готовите гъби с помощта на гевгир и нека се охладят малко. Когато това стане, нарежете ги произволно и прибавете при лука. Пържете в продължение на няколко минути, след което налейте коняка. Оставете всичко да се приготвя още 1-2 минути на слаб огън и свалете съда от котлона. Тогава подправете със сол и смлян черен пипер, разбъркайте и прехвърлете в чиния, където да се охладят. След това ги изсипете в малка купа и сложете мащерката. Следва размекнатото масло със стайна температура и разбъркайте всичко енергично. Трябва да се получи еднородна смес.

Опитайте на вкус и подправете допълнително, ако желаете.

Разпределете гъбеното масло върху лист найлоново фолио, поръсете с морска сол и увийте, оформяйки "колбас". Приберете в хладилника, за да стегне.

Вече може да намажете филия с него и да си хапнете.

Добър апетит!

Снимка: foodmaster.info

Още по темата:
  • Пържени гъби със сметана и лук Пържени гъби със сметана и лук
  • Свинско с гъби в сметана Свинско с гъби в сметана
  • Гъби с чушки и лук, задушени във вино Гъби с чушки и лук, задушени във вино
  • Пилешки бомбички с бекон, гъби и кашкавал Пилешки бомбички с бекон, гъби и кашкавал
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
20.00лв.

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР

БОТАЛАЙФ ОРГАНИЧНО МАСЛО ОТ РИГАН 10 мл
29.30лв.

БОТАЛАЙФ ОРГАНИЧНО МАСЛО ОТ РИГАН 10 мл

БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГЕРАНИУМ 10 мл
29.90лв.

БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГЕРАНИУМ 10 мл

СТУДЕНО ПРЕСОВАНО СЛЪНЧОГЛЕДОВО МАСЛО - ШАРЛАН 500 мл ЗЕМЕЛА
7.20лв.

СТУДЕНО ПРЕСОВАНО СЛЪНЧОГЛЕДОВО МАСЛО - ШАРЛАН 500 мл ЗЕМЕЛА

ЕОФЛОРИА МАСЛО OT СЕМЕНА НА ЧИА 250 мл
18.40лв.

ЕОФЛОРИА МАСЛО OT СЕМЕНА НА ЧИА 250 мл

БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ 250 мл
44.80лв.

БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ 250 мл

Коментари към Гъбено масло с чесън, коняк и лук

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Гъбено масло с чесън, коняк и лук
    www.framar.bg 
    на 05 July 2025 в 20:49
    Коментирайте "Гъбено масло с чесън, коняк и лук"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Сосове, сиропи, глазури и подправки
  • Млечни и сметанови сосове
  • Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
  • Карамелизиран лук с масло и вино
  • Пържени гъби със сметана и лук
  • Ориз с лук и масло
  • Свинско с гъби в сметана
  • Кенаф, Канабинус хибискус
  • Ливаден пачи крак
  • Зимна припънка, Зимненка
  • Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
  • Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Как трябва да се приемат капсулите Рибчо – рибено масло от сьомга за деца?

преди 2101 дни, 8 часа и 47 мин.

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2110 дни, 5 часа и 2 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 1 дни, 8 часа и 50 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 8 дни, 5 часа

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 9 дни, 21 часа и 41 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 22 дни, 4 часа и 33 мин.
Всички

АНКЕТА

Какво би задържало младите лекари в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЛЮКСЕОЛ МАСКА КЕРАТИН 200мл 337871

ЛЮКСЕОЛ МАСКА УКРЕПВАЩА 200мл 335570

ЛЮКСЕОЛ МАСКА П/В КОСОПАД 200мл 337222

КСИЛОМЕТАЗОЛИН капки за нос, разтвор 0.1 % 10 мл

СИНГУЛАР таблетки за дъвчене 4 мг * 28

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

СОДА ЗА ПИЕНЕ таблетки * 30 НИКСЕН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 18:12:15

КЛАЦИД таблетки 250 мг * 10 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 18:11:15

КЛАЦИД таблетки 250 мг * 10 МАЙЛАН

Коментар на: Нина Пламенова Димитрова от 04 юли 2025г. в 15:30:22

ДЖАРДИНС таблетки 10 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 14:11:26

ТРИТИКО таблетки с удължено освобождаване 75 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 12:06:50
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival