Гъбено масло с чесън, коняк и лук

Необходими продукти:
50 грама сушени бели гъби
2 глави стар лук
50 грама топено масло
1 стрък магданоз
2 стръка прясна мащерка
1 супена лъжица коняк
200 грама масло
3 щипки смлян черен пипер
щипка морска сол
1 скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Залейте гъбите с топла вода и оставете за 15 минути. След това прехвърлете в тенджера и сложете едната обелена глава лук. Налейте вода, достатъчно, за да покрие продуктите. Поставете съда на котлона и нека се сварят до готовност на слаб огън.
Другата глава лук обелете и нарежете на малки кубчета, които задушете до омекване в намазнен тиган. Добавете ситно накълцаната скилидка чесън и запържете при минимална температура.
Отцедете течността от готовите гъби с помощта на гевгир и нека се охладят малко. Когато това стане, нарежете ги произволно и прибавете при лука. Пържете в продължение на няколко минути, след което налейте коняка. Оставете всичко да се приготвя още 1-2 минути на слаб огън и свалете съда от котлона. Тогава подправете със сол и смлян черен пипер, разбъркайте и прехвърлете в чиния, където да се охладят. След това ги изсипете в малка купа и сложете мащерката. Следва размекнатото масло със стайна температура и разбъркайте всичко енергично. Трябва да се получи еднородна смес.
Опитайте на вкус и подправете допълнително, ако желаете.
Разпределете гъбеното масло върху лист найлоново фолио, поръсете с морска сол и увийте, оформяйки "колбас". Приберете в хладилника, за да стегне.
Вече може да намажете филия с него и да си хапнете.
Добър апетит!
Снимка: foodmaster.info
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл БАЛЧО
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ВЕТИВЕР 5 мл
ОСТРОВИТ МСТ ОЙЛ прах 200 г НЕОВКУСЕН
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Картофени шишчета с масло
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Масло от рапица
- Хлебен пудинг
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Пет вида храни, съдържащи палмово масло, които трябва да избягваме
Коментари към Гъбено масло с чесън, коняк и лук