Гъбено масло с чесън, коняк и лук
Необходими продукти:
50 грама сушени бели гъби
2 глави стар лук
50 грама топено масло
1 стрък магданоз
2 стръка прясна мащерка
1 супена лъжица коняк
200 грама масло
3 щипки смлян черен пипер
щипка морска сол
1 скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Залейте гъбите с топла вода и оставете за 15 минути. След това прехвърлете в тенджера и сложете едната обелена глава лук. Налейте вода, достатъчно, за да покрие продуктите. Поставете съда на котлона и нека се сварят до готовност на слаб огън.
Другата глава лук обелете и нарежете на малки кубчета, които задушете до омекване в намазнен тиган. Добавете ситно накълцаната скилидка чесън и запържете при минимална температура.
Отцедете течността от готовите гъби с помощта на гевгир и нека се охладят малко. Когато това стане, нарежете ги произволно и прибавете при лука. Пържете в продължение на няколко минути, след което налейте коняка. Оставете всичко да се приготвя още 1-2 минути на слаб огън и свалете съда от котлона. Тогава подправете със сол и смлян черен пипер, разбъркайте и прехвърлете в чиния, където да се охладят. След това ги изсипете в малка купа и сложете мащерката. Следва размекнатото масло със стайна температура и разбъркайте всичко енергично. Трябва да се получи еднородна смес.
Опитайте на вкус и подправете допълнително, ако желаете.
Разпределете гъбеното масло върху лист найлоново фолио, поръсете с морска сол и увийте, оформяйки "колбас". Приберете в хладилника, за да стегне.
Вече може да намажете филия с него и да си хапнете.
Добър апетит!
Снимка: foodmaster.info
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
ЗОЯ СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 100 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА 20 мл
МАСЛО ОТ ШИПКА 50 мл ЗДРАВНИЦА
АРМИНА БИО МАСЛО ОТ СИНЯ СЛИВА 50 мл
БАЛЕН МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Обикновен маслен крем
- Ливадна виолетка
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Маслен крем за торти и сладкиши
Коментари към Гъбено масло с чесън, коняк и лук