Възелчета с козе сирене и смокини

Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша + 2 супени лъжици оцет
- 3 супени лъжици мед
- 3/4 чаена лъжица лют червен пипер на люспи
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 24 сушени смокини, разрязани
- 1 яйце
- 1 лист размразено бутер тесто
- 200 грама козе сирене
- макови семена за поръсване
Начин на приготвяне:
В касерола с 1 чаена чаша вода сложете оцет, мед, черния пипер и червения на люспи, солта. Добавете смокините и оставете да заври. Намалете температурата и оставете да къкри, докато се сгъсти - около 7-10 минути. Прехвърлете в чиния и оставете сладкото да се охлади.
Разбийте яйцето с 1 супена лъжица вода.
Разточете тестото на правоъгълник, от който изрежете ленти с дължина около 8-9 сантиметра и широчина 3 сантиметра.
Сложете от сиренето в половинките смокини (от сладкото) и увийте в лентичките. Подредете ги в чиния, намажете с разбито яйце и поръсете с маково семе.
Подредете в тава, застлана с хартия, и изпечете за 15-18 минути до златисто.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КЛОРАН ДУШ ГЕЛ С ЛИСТА ОТ СМОКИНЯ 200 мл
ЧАЙ СЛИМ БЕЪР WINTER EDITION ДЕТОКСИКИРАЩ 160 г
СМОКИНЯ ЛИСТА 50 г ЕКО ХЕРБ
ВИКТОРИЯ БЮТИ 1, 2, 3 CURLS МАСКА ЗА КЪДРИЦИ С КОКОС 250 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР ЧАГА ЕСЕН - ЯБЪЛКА, КРУША, ЛИСТ ОТ СМОКИНЯ * 24
МАТИСЪН АКВАКЕФИР СМОКИНЯ И ЛИМОН 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Смокиня – ползи и вреди
- Как да направим сушени смокини във фурната
- Как да си захванем смокиня от клонче (първи стъпки)
- Как се прави домашно сладко от смокини
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Смокиновите листа - безценни за здравето
- Премахнете брадавиците със сок от смокинови листа
- Използвайте отвара от смокинови листа против хемороиди
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Отстранете мазолите по краката с домат или смокиново листо
Коментари към Възелчета с козе сирене и смокини