Вита баница с цели вишни и пудра захар
Необходими продукти
За тестото:
3 чаени чаши брашно
200 грама масло
щипка сол
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена лъжица бакпулвер
ванилия или ванилова захар
За плънката:
500 грама вишни без костилки
1/2 чаена чаша захар
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в голяма купа заедно със солта и бакпулвера. Прибавете маслото и го стрийте със сухата смес. След това добавете киселото мляко, ванилията и замесете меко тесто. Ако е необходимо, сложете още малко брашно.
Разточете пласт с дебелина около 3 милиметра, който разрежете на ивици с дължина 20-30 сантиметра и ширина 7-8 сантиметра.
В средата на всяка лента тесто подредете вишни една до друга и поръсете със захар.
Увийте в тестото.
Подредете спираловидно в тава и изпечете баницата във фурната при температура от 200 градуса за около 30-40 минути.
Когато се охлади, поръсете с пудра захар и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: gotowim-doma
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС ГРИЙН ДЕЙ СУПЕР ГРИЙНС 360 г
УРОФИТ таблетки * 120 ТОШКОВ
КИСЕЛА ЧЕРЕША капсули 1200 мг * 90 NATURE'S WAY
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ МАСЛО ЗА ТЯЛО С ВИШНА И ФРЕНСКО ГРОЗДЕ 200 мл
ХЕРБАЛКАН УРОХЕРБ тинктура 50 мл
ОСТЕОМАКС-К таблетки * 160
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Японска вишна, Сакура
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Канелени сладки с мед
- Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
- Банички със сирене
- Бухтички
- Пухкаво тесто за пици без яйца
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Тутманик
Коментари към Вита баница с цели вишни и пудра захар