Вегетариански пържен ориз с гъби
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 120 грама гъби шийтаке (само шапчиците)
- 1 супена лъжица олио от сусам
- 170 грама листа кейл
- 2 скилидки чесън, намачкани
- 4 чаени чаши сварен ориз
- 2 разбити яйца
- 2 супени лъжици соев сос
- 1 чаена лъжица чили сос срирача
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в тиган и изпържете гъбите, докато станат златисти - около 3-4 минути. Прехвърлете ги в чиния.
В същия тиган сложете сусамовото олио и сгответе накъсаните листа кейл за 3 минути. Прибавете чесъна, а минута по-късно ориза. Разбъркайте и прибавете яйцата, сгответе ги до готовност при непрекъснато бъркане.
Сложете гъбите, соевия и лютивия сосове.
Поднесете ястието топло.
Източник:
womansday.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GOLD МУЛТИВИТАМИНИ 236 мл
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РИЪЛИ ХЕЛТИ КОРДИЦЕПС капсули * 60
ФАРМОНА МАЙ БИО БАЛСАМ С ГЪБИ ШИЙТАКЕ 400 мл
ЖЕЛАТИНА капсули 330 мг * 80 ХЕРБАМЕДИКА
ШИЙТАКЕ капсули * 60 SPN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Сапунка
- Зърнеста копринка
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Двуспорова печурка
- Полска печурка, Червенушка
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Открийте 5 ползи от консумацията на гъби
- Бяла сърнела
Коментари към Вегетариански пържен ориз с гъби