Бобена салата с пържен лук и запечени орехи
Необходими продукти:
- 100 грама стар боб
- 100 грама орехови ядки
- 400 грама кромид
- олио за пържене
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете боба до готовност, като преди това е добре да го накиснете във вода за една нощ. В края на готвенето го подсолете, внимавайте да не варите прекалено дълго, зърната трябва да запазят формата си, а не да се превърнат в каша.
Изсушете орехите в сух тиган и ги нарежете едро с нож, когато се охладят.
Главите кромид нарежете на дребни кубчета, които изпържете на несилен огън, докато омекнат и станат златисти.
Смесете боба и ядките в салатиера, добавете пържения лук, подсолете допълнително, ако е необходимо.
Разбъркайте и се насладете на засищащата салата.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Салата с кисели краставички, боб и нахут
- Топла бобена салата с бели гъби с лук и моркови
- Бобена салата с домати, босилек и чесън
- Бобена салата с чушки, магданоз и червен лук
- Бобена салата с печени чушки, магданоз и каперси
- Бобена салата с домати и песто от кейл
- Бобена салата с праз, червен лук и домати
- Бобена салата с царевица, яйца и кашкавал
- Бобена салата с маслини и орехи
- Зеленчукова салата с бял боб
Коментари към Бобена салата с пържен лук и запечени орехи