Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Бобена салата с пържен лук и запечени орехи

Бобена салата с пържен лук и запечени орехи

Бобена салата с пържен лук и запечени орехи - изображение

Необходими продукти:

  • 100 грама стар боб
  • 100 грама орехови ядки
  • 400 грама кромид
  • олио за пържене
  • сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Сварете боба до готовност, като преди това е добре да го накиснете във вода за една нощ. В края на готвенето го подсолете, внимавайте да не варите прекалено дълго, зърната трябва да запазят формата си, а не да се превърнат в каша.

Изсушете орехите в сух тиган и ги нарежете едро с нож, когато се охладят.

Главите кромид нарежете на дребни кубчета, които изпържете на несилен огън, докато омекнат и станат златисти.

Смесете боба и ядките в салатиера, добавете пържения лук, подсолете допълнително, ако е необходимо.

Разбъркайте и се насладете на засищащата салата.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиДиетиБотаникаЛайфстайл