Баница с киселец, сметана и чесън
Необходими продукти
За тестото:
- 300 грама брашно
- 200 грама масло
- 2 яйца
- сол
За плънката:
- 200 грама заквасена сметана
- 2 средно големи скилидки чесън
- 1 глава стар лук
- 100 грама сирене/кашкавал по ваш избор
- 200 грама киселец
- сол и индийско орехче
Начин на приготвяне:
Измийте и накълцайте киселеца, към който добавете ситно нарязаните скилидки чесън и главата кромид лук. Прехвърлете в тиган, налейте съвсем малко вода и задушете до омекване на лука и чесъна. Когато това стане, пресипете в гевгир, за да се отцеди течността. Докато сместа се охлажда, се заемете с направата на тестото.
Към брашното добавете маслото, едното яйце и сол на вкус. Омесете и приберете в хладилника.
Второто яйце смесете с натрошеното сирене/кашкавал и заквасената сметана. Подправете със сол и индийско орехче.
Подмажете тава с олио. Извадете тестото от хладилника, нека се отпусне и когато омекне, разпределете половината по цялото дъно на съда. Върху тази основа разпределете плънката, покрийте с останалото тесто изпечете в загрята до 200 градуса фурна. Щом тестото промени цвета си, баницата е готова (по-малко от час е необходимо за целта).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАГНАЛАБС МАГНАСЕПТ ДЖИНДЖИФИЛ пастили * 12
СИНУМАРК капсули * 10
ЕСИАК прах за приготвяне на отвара 42.5 г
ЧИСТ НОС капсули * 60 ЕСПАРА
ЕСИАК капсули * 60
МАГНАЛАБС МАГНАСЕПТ ЕВКАЛИПТ пастили * 12
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Киселец, Кози киселец, Козя брада
- Бюрек със сирена, копър и чесън
- 10 интересни начина за оформяне на любимите ви тестени изделия
- Бутер баница с бекон, яйца и лук
- Бухтички
- Банички със сирене
- Тестени прасенца с шоколадови очички
- Рецепти за дърпана баница със сирене
- Мързелива баница с шунка, кашкавал и копър
- Баница от стар хляб, шунка и кашкавал
Коментари към Баница с киселец, сметана и чесън