Шоколадов сладоледен десерт за Великден

Необходими продукти:
- карамелен сос
- шоколадов сос
- 1 голямо великденско шоколадово яйце
- 450 грама ванилов сладолед
- 25 грама малки шоколадови яйца (или шарени бонбони)
- черен шоколад за декорация (настърган)
Начин на приготвяне:
Внимателно отрежете около 5 сантиметра от върха на голямото шоколадово яйце, така че да направите отвор в него и все пак да го запазите цяло. Внимавайте много, да не разделите яйцето на две половини по дължина (все пак, ако това се случи, слепете с малко разтопен шоколад).
Сложете яйцето в подходяща купичка. Напълнете яйцето със сладолед до горе, а накрая полейте със сосовете от шоколад и карамел. Поръсете с яйцата или бонбоните и завършете с черен шоколад.
Сервирайте с по една красива лъжица и се насладете на празника!
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ С ШОКОЛАД 120 мл
ЛИНДА РЕН ДИЕТ СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН С ВКУС НА ШОКОЛАД 500 г
ПРОМОМИЛМЕКС ЧЕРЕН ШОКОЛАД СЪС СТЕВИЯ 80 г
МЛЕКОВИТА ПРОТЕИНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 350 г
СИЙСТАРС ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО ШОКОЛАД 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Брауни с шоколад и ягоди
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Студено мляко с шоколад
- Лесен домашен сладолед с лайм, мента и шоколад
- Сладолед – здравни ползи и история на леденото лакомство
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Мокър шоколадов сладкиш без яйца
Коментари към Шоколадов сладоледен десерт за Великден