Шоколадов сладоледен десерт за Великден
Необходими продукти:
- карамелен сос
- шоколадов сос
- 1 голямо великденско шоколадово яйце
- 450 грама ванилов сладолед
- 25 грама малки шоколадови яйца (или шарени бонбони)
- черен шоколад за декорация (настърган)
Начин на приготвяне:
Внимателно отрежете около 5 сантиметра от върха на голямото шоколадово яйце, така че да направите отвор в него и все пак да го запазите цяло. Внимавайте много, да не разделите яйцето на две половини по дължина (все пак, ако това се случи, слепете с малко разтопен шоколад).
Сложете яйцето в подходяща купичка. Напълнете яйцето със сладолед до горе, а накрая полейте със сосовете от шоколад и карамел. Поръсете с яйцата или бонбоните и завършете с черен шоколад.
Сервирайте с по една красива лъжица и се насладете на празника!
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
ОВЕСЕН БАР БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР ШОКО ЧЪНК 70 г * 12 RICE UP!
НовПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С КАКАО И ВКУС НА ШОКОЛАД 300 г
КОЛАГЕНОВ ПРОТЕИНОВ БАР ШОКОЛАД И ВАНИЛИЯ 50 г * 12 RICE UP!
НовАЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Брауни с орехи
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
Коментари към Шоколадов сладоледен десерт за Великден