Домашен шоколадов сладолед с парченца тоблерон и бисквити
Необходими продукти:
200 грама черен шоколад
400 грама кондензирано мляко
600 милилитра течна сметана с масленост около 30%
120 грама шоколадови бисквити
100 грама тоблерон (или друг подобен десерт)
Начин на приготвяне:
Начупете шоколада на парчета, сложете го в купа и разтопете на водна баня или в микровълновата.

Оставете за 5 минути, за да се охлади малко, а през това време смесете сметаната и кондензираното мляко.

Разбийте комбинацията с миксер до получаването на "меки върхове" (около 3-5 минути). Постепенно прибавете разтопения шоколад, а след него начупените на малки парчета бисквити и тоблерона.

Разбъркайте всичко добре и изсипете в подходящ съд, в който да замразите.
Затворете го и приберете във фризера за една нощ.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Ябълков сладкиш с грис
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
Коментари към Домашен шоколадов сладолед с парченца тоблерон и бисквити