Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Хрупкави панирани скариди

Хрупкави панирани скариди

от 05 апр 2017г., обновено на 19 авг 2020г.
Редактор: Данна Панджарова
Хрупкави панирани скариди - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Скаридите са едно от най-вкусните и най-приятни за хапване морски деликатеси, които могат да се приготвят по безброй начини. Дали ще ги добавите към ориз, ще ги направите с билки на тиган, или пък ще са част от вашите коктейли е въпрос на личен избор. Но безспорен фаворит остават панираните скариди. Със златиста хрупкава коричка и мека сърцевина, те се харесват на малки и големи.

Започваме с най-традиционния вариант, който бихте могли да си направите у дома винаги.

Панирани скариди с бяло брашно и бира

Необходими продукти:

  • 3 белтъка
  • 100 милилитра бира
  • 250 грама брашно
  • 9 грама суха мая
  • щипка сол
  • мазнина за пържене
  • 500 грама изчистени скариди

Начин на приготвяне:

Разбийте белтъците на сняг. Брашното смесете с маята в друг съд, сложете също солта и бирата. Прибавете белтъчната смес към брашнената и внимателно разбъркайте.

Потопете скаридите в тестото и изпържете до златисто в предварително сгорещена мазнина.

Готовите морски дарове отцедете върху кухненска хартия и поднесете топли, гарнирани с резенче лимон.

Вторият вариант, който ви представяме е за истински ценители на азиатската кухня.

Панирани скариди в темпура с оризово брашно

Необходими продукти:

  • 1 1/2 чаена чаша оризово брашно
  • 1 чаена чаша вода
  • 1 жълтък
  • 500 грама почистени скариди
  • 2 чаени чаши олио за пържене

Начин на приготвяне:

Сложете 1 чаша от оризовото брашно в купа, добавете водата и жълтъка.

Подсушете скаридите и ги оваляйте в остатъка от оризовото брашно.

След това ги потопете в темпурата, за да се покрият добре.

Сгорещете олиото и изпържете скаридите на партиди за около 7 минути всяка, докато станат златисти. Отцедете върху хартия, за да се абсорбира излишната мазнина от тях.

Последният вариант, който ви предлагаме е за тези от вас, които обичат нестандартния вкус, а именно…

Панирани кокосови скариди

Необходими продукти:

  • 300 грама обелени скариди с опашките
  • 50 грама кокосови стърготини
  • 150 грама галета
  • 50 грама брашно
  • 2 яйца
  • олио за пържене (ако желаете, може да ги изпържете и в кокосово масло)

Начин на приготвяне:

В дълбока купа смесете галетата и кокосовите стърготини.

Оваляйте всяка скарида в брашно, потопете в яйцата (предварително разбити), след това в кокосовата смес и подредете в тава върху лист пергамент.

Изпържете ги на порции във фритюрник или в тиган (по около 3-4 минути всяка порция). Готовите изваждайте върху хартия, която да поеме мазнината.

Ако искате да направите скаридите още по-съвършени на вкус, може да си приготвите и пикантен азиатски сос по следващата рецепта.

Азиатски лют сос

Необходими продукти:

  • 2 глави лук, нарязани на ситно
  • 1 чаена чаша соев сос
  • 1/4 чаена чаша саке
  • 1 супена лъжица лют сос (чили)
  • 1 супена лъжица нарязан на ситно кориандър
  • 1 супена лъжица настърган корен джинджифил

Начин на приготвяне:

Смесете лука със соевия сос, сакето, лютия пипер, кориандъра и джинджифила. Оставете сосът да престои 2 часа, преди да го предложите към скаридите, приготвени по която и да е от трите рецепти.

Защо да ядете скариди?

Докато си хапвате скариди, не само задоволявате небцето си с техния вкус, но и доставяте на тялото си протеини, всички есенциални аминокиселини, също така йод, натрий, калий, калций, фосфор, желязо, манган, мед, цинк, витамини от група B и много други. Всички тези витамини и минерали ще подпомогнат функциите в тялото ви и ще подобряват здравето на сърцето, костите, артериите, венозните мембрани, щитовидната жлеза. Още за здравните ползи от консумацията на скариди прочетете ТУК.

Източник:

pasenydegusten.com, allrecipes.com, vashpovar.com
Снимки: pexels.com

Още по темата:
  • Скариди на фурна с чесън и масло Скариди на фурна с чесън и масло
  • Скариди с лимон и чесън на грил-тиган Скариди с лимон и чесън на грил-тиган
  • Скариди на тиган с чесън, масло и вино Скариди на тиган с чесън, масло и вино
  • Супа от скариди с домати и чесън Супа от скариди с домати и чесън
5.0/5 4 оценки

Коментари към Хрупкави панирани скариди

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Хрупкави панирани скариди
    www.framar.bg 
    на 09 November 2025 в 13:48
    Коментирайте "Хрупкави панирани скариди"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Предястия
  • Топли предястия
  • Скариди на фурна с чесън и масло
  • Скариди с лимон и чесън на грил-тиган
  • Скариди на тиган с чесън, масло и вино
  • Пържен ориз със скариди и зеленчуци
  • Супа от скариди с домати и чесън
  • Зеленчуци с морски дарове и вино на фурна
  • Яхния с бамя и скариди
  • Скариди в сметанов сос с чесън
  • Скариди на тиган в кокосова панировка
  • Авокадо салата със скариди, рукола и портокалов винегрет
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
ДерматомиозитДерматомиозит

Дерматомиозит

от 09 ное 2025г.Прочети повече
Ешерихия коли в суровото месо може да причини инфекция на пикочните пътищаЕшерихия коли в суровото месо може да причини инфекция на пикочните пътища

Ешерихия коли в суровото месо може да причини инфекция на пикочните пътища

от 07 ное 2025г.Прочети повече
Излагането на светлина през нощта повишава риска от сърдечносъдови заболяванияИзлагането на светлина през нощта повишава риска от сърдечносъдови заболявания

Излагането на светлина през нощта повишава риска от сърдечносъдови заболявания

от 07 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 9 дни, 2 часа и 44 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 18 дни, 22 часа и 57 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

АКТЕЛСАР ДУО таблетки 80 мг/5 мг * 28 ТЕВА

ВЛИВАКТИВ Ag ПРЕВРЪЗКА С АКТИВЕН ВЪГЛЕН И СРЕБРО, ТЪНКА 10 х 10 см * 1

ВИТАЛЕРС L-ЦИТРУЛИН прах 500 г

БЕВИМ таблетки 10 мг * 28

ТИНКТУРА АНТИСТРЕС 100 мл ДР. БИОМАСТЕР

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЦИЛОКСАН капки за очи и уши, разтвор 3 mg / ml * 5 мл АЛКОН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 ное 2025г. в 16:57:22

B96.1 Klebsiella pneumoniaе [K. pneumoniaе] като причина за болести, класифицирани другаде

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 ное 2025г. в 16:57:06

ЦИЛОКСАН капки за очи и уши, разтвор 3 mg / ml * 5 мл АЛКОН

Коментар на: Алекс от 07 ное 2025г. в 16:56:44

БЕТАСЕРК таблетки 24 мг * 20 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 ное 2025г. в 16:53:57

B96.1 Klebsiella pneumoniaе [K. pneumoniaе] като причина за болести, класифицирани другаде

Коментар на: Зора Иванова от 07 ное 2025г. в 16:50:07
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival