Тиквички в прясно мляко с яйца и копър
Необходими продукти:
- 3 тиквички (средно големи)
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 4 супени лъжици накълцан копър
- 4 яйца
- 3 супени лъжици олио
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Обелете тиквичките, нарежете на тънки ивици (може да направите това с белачка или нож за зеленчуци) и ги сварете в подсоленото прясно мляко. След това го отцедете (използвайте гевгир), а зеленчуците изсипете в тенджера.
Разбийте яйцата, прибавете копъра, разбъркайте и залейте тиквичките. Затворете с капак и гответе в продължение на 5 минути на слаб огън.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: jv.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиквички с ориз и пилешко месо
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
- Рулца от тиквички с кайма, гъби и лук
- Огретен от тиквички с ориз
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Тиквички
- Пълнени тиквички с булгур и гъби
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Черен ориз с праз и домати
Коментари към Тиквички в прясно мляко с яйца и копър