Снежни сладки с бадеми
Необходими продукти:
- 225 грама масло
- 1 супена лъжица ванилов екстракт
- 180 грама пудра захар
- 225 грама брашно
- щипка сол
- 150 грама натрошени бадеми
Начин на приготвяне:
С миксер разбийте маслото и ванилията, докато станат кремообразни. Добавете 60 грама от пудрата захар и бъркайте, до получаването на пухкав крем.
Към брашното добавете солта и пресейте към маслото като не спирате да бъркате с миксера.
Накрая сложете натрошените бадеми.
Вземете по 1 чаена лъжичка от сместа и оформете топчета.
Подредете ги в плитка тава, покрита с хартия на разстояние 2-3 сантиметра между всяка сладка.
Печете на 150 градуса (в предварително затоплена фурна) за 20 минути, докато леко започнат да покафеняват.
Докато сладките са все още горещи ги оваляйте в останалата пудра захар.
Оставете снежните топки да се охладят, а непосредствено преди сервирайте ги оваляйте още веднъж в пудра захар.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПАЛМЪРС ХИДРАТИРАЩ ЛОСИОН ЗА ТЯЛО С КОКОС И ВИТАМИН E 250 мл
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 5 / 57 ЗЛАТНО СВЕТЛО КАФЯВ
СОУ СИМПЪЛ КОМПЛЕКТ SEBO CONTROL ИНТЕНЗИВЕН СЕРУМ ЗА СКАЛП 100 мл + МАСАЖОР ЗА СКАЛП
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
ЕВТЕРПА БАДЕМОВО МАСЛО 10 мл
СЕБА МЕД ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ЛОСИОН ЗА СУХА КОЖА С 10% УРЕЯ 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Бадемови сладки без брашно
- Бадем
- Как бързо и лесно да обелите бадеми?
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Рецепта за домашно бадемово брашно
- Медени бисквити с пудра захар и бадеми
- Ябълков щрудел със стафиди и бадеми
- Грис халва със стафиди и бадеми
Коментари към Снежни сладки с бадеми