Рас ел ханут - арабски микс от подправки

Необходими продукти:
- 1 чаена лъжица смлени джинджифил и кимион
- 1 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица смлян бахар, черен пипер, канела, кайен пипер, куркума на прах
- 1/4 чаена лъжица карамфил на прах
Начин на приготвяне:
Комбинирайте всички продукти в бурканче и разклатете енергично, за да се смесят ароматите. Съхранявайте на тъмно, като обичайният срок за използване на подправките е до 6 седмици (в този период може да се насладите на най-интензивен вкус).
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛ ХИМАЛАЯ ЕДРА 250 гр. ЗЕМЕЛА
ЛЕЧЕБНИТЕ ПОДПРАВКИ - Д-Р БХАРАТ Б. АГАРВАЛ И ДЕБОРА ЙОСТ - ИЗТОК - ЗАПАД
АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ МЕНТА 10 г
КОНОПЕНО СЕМЕ БЕЛЕНО 200 г ЗДРАВНИЦА
НАТУРАЛЕН БАЛСАМОВ ОЦЕТ 500 мл ЗЕМЕЛА
АРОМАНДИСЕ ХИЛДЕГАРДЕ АРОМАТНА МОРСКА СОЛ С ПОДПРАВКИ 100 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Калоферче
- Чубрица - балканска
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Ориз с билки и зелени подправки
- Трилистен коптис
- Киселица, Дива ябълка
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Лимонена трева
- Сух сос Ранч - подправка
Коментари към Рас ел ханут - арабски микс от подправки