Рас ел ханут - арабски микс от подправки

Необходими продукти:
- 1 чаена лъжица смлени джинджифил и кимион
- 1 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица смлян бахар, черен пипер, канела, кайен пипер, куркума на прах
- 1/4 чаена лъжица карамфил на прах
Начин на приготвяне:
Комбинирайте всички продукти в бурканче и разклатете енергично, за да се смесят ароматите. Съхранявайте на тъмно, като обичайният срок за използване на подправките е до 6 седмици (в този период може да се насладите на най-интензивен вкус).
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛ ХИМАЛАЯ ЕДРА 250 гр. ЗЕМЕЛА
КВАДРАТНА МЕЛНИЧКА С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 80 гр.
ЛИМОНЕНА ТРЕВА НА ПРАХ 50 г ЗДРАВНИЦА
КОНОПЕНО СЕМЕ БЕЛЕНО 200 г ЗДРАВНИЦА
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
БИОХЕРБА СИТНА ХИМАЛАЙСКА СОЛ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Калоферче
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Киселица, Дива ябълка
- Чубрица - балканска
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
- Фалопия
- Как да заменим различните подправки
- Ким
Коментари към Рас ел ханут - арабски микс от подправки