Рас ел ханут - арабски микс от подправки

Необходими продукти:
- 1 чаена лъжица смлени джинджифил и кимион
- 1 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица смлян бахар, черен пипер, канела, кайен пипер, куркума на прах
- 1/4 чаена лъжица карамфил на прах
Начин на приготвяне:
Комбинирайте всички продукти в бурканче и разклатете енергично, за да се смесят ароматите. Съхранявайте на тъмно, като обичайният срок за използване на подправките е до 6 седмици (в този период може да се насладите на най-интензивен вкус).
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛ ХИМАЛАЯ ЕДРА 250 гр. ЗЕМЕЛА
КЕЛТСКА ФИНА МОРСКА СОЛ 500 г ЗДРАВНИЦА
АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛИМОН 10 г
ПРОМОКОНОПЕНО СЕМЕ БЕЛЕНО 200 г ЗДРАВНИЦА
СОЛИ ВКУСНО 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
АРОМАНДИСЕ МИКС ОТ ПОДПРАВКИ ГАРАМ МАСАЛА прах 35 г
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Калоферче
- Чубрица - балканска
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Домашна италианска подправка
- Ким
- Копър
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
Коментари към Рас ел ханут - арабски микс от подправки