Босилекова сол за вкусни ястия

Необходими продукти:
100 грама морска сол
4-5 стръка босилек
Начин на приготвяне:
Измийте босилека, нека изсъхне и нарежете листата заедно със стъблата ситно.
Смесете със солта и смелете с помощта на блендер в продължение на 3-4 минути.
Солта ще придобие зелен цвят.
Застелете дъното на тава с пергамент и върху хартията изсипете получената ароматна подправка, разпределете тънък равен слой.
Покрийте съда с чиста кърпа и оставете солта да се суши 4-6 часа. Точното време зависи от влажността на въздуха и от температурата.
Подправката постепенно ще изгуби наситения си цвят и ще изсветлее. Когато бъде готова, сложете я в буркан или друг подходящ съд, който се затваря плътно.
Може да съхранявате до 6 месеца.
Снимка: mondaydelights.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛИ ВКУСНО 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
АТАКАМСКА ДРЕВНА СОЛ 300 г ЗДРАВНИЦА
КЕЛТСКА СОЛ - ГРАНУЛИ - ЕСТЕСТВЕНО ВЛАЖНА 1 кг LE GUERANDAIS
КЕЛТСКА СОЛ - ФИНА - ЕСТЕСТВЕНО ИЗСУШЕНА 500 г LE GUERANDAIS
АРОМАНДИСЕ ТАЙЛАНДСКА СМЕС - КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА И ЧИЛИ 10 г
АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ БОСИЛЕК 10 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Какво лекува английската сол
- Калоферче
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Чубрица - балканска
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Полезни и вредни видове сол
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
- Солеви разтвори
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Босилекова сол за вкусни ястия