Босилекова сол за вкусни ястия
Необходими продукти:
100 грама морска сол
4-5 стръка босилек
Начин на приготвяне:
Измийте босилека, нека изсъхне и нарежете листата заедно със стъблата ситно.
Смесете със солта и смелете с помощта на блендер в продължение на 3-4 минути.
Солта ще придобие зелен цвят.
Застелете дъното на тава с пергамент и върху хартията изсипете получената ароматна подправка, разпределете тънък равен слой.
Покрийте съда с чиста кърпа и оставете солта да се суши 4-6 часа. Точното време зависи от влажността на въздуха и от температурата.
Подправката постепенно ще изгуби наситения си цвят и ще изсветлее. Когато бъде готова, сложете я в буркан или друг подходящ съд, който се затваря плътно.
Може да съхранявате до 6 месеца.
Снимка: mondaydelights.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛИ ВКУСНО 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
СОЛ КАЛИЕВА ЛЕКА 500 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
МАТИСЪН СОЛИ ЗА ВАНА АЛКАБАЛАНС 700 г MT1430
ЛАКСАФИТ капсули * 60 FOREST HERBS
СОЛ ЗА СЪДОМИЯЛНИ МАШИНИ 2.5 кг ETAMINE DU LYS
НовДИБЕН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ ГОРСКИ ПЛОДОВЕ 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Какво лекува английската сол
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Калоферче
- Полезни и вредни видове сол
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
- Солеви разтвори
- Натурални заместители на солта
- Пилешко филе Капрезе
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Облекчете хемороидите с разтвор от сол и сода
Коментари към Босилекова сол за вкусни ястия