Босилекова сол за вкусни ястия

Необходими продукти:
100 грама морска сол
4-5 стръка босилек
Начин на приготвяне:
Измийте босилека, нека изсъхне и нарежете листата заедно със стъблата ситно.
Смесете със солта и смелете с помощта на блендер в продължение на 3-4 минути.
Солта ще придобие зелен цвят.
Застелете дъното на тава с пергамент и върху хартията изсипете получената ароматна подправка, разпределете тънък равен слой.
Покрийте съда с чиста кърпа и оставете солта да се суши 4-6 часа. Точното време зависи от влажността на въздуха и от температурата.
Подправката постепенно ще изгуби наситения си цвят и ще изсветлее. Когато бъде готова, сложете я в буркан или друг подходящ съд, който се затваря плътно.
Може да съхранявате до 6 месеца.
Снимка: mondaydelights.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛИ ВКУСНО 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
МАТИСЪН СОЛИ ЗА ВАНА АЛКАБАЛАНС 700 г
ЛАКСАФИТ капсули * 60 FOREST HERBS
СИЙСТАРС КРИСТАЛНИ МИНЕРАЛНИ СОЛИ С ХВОЙНА 100 г
СИЙСТАРС КРИСТАЛНИ МИНЕРАЛНИ СОЛИ С ЛАВАНДУЛА 100 гр.
СИЙСТАРС КРИСТАЛНИ МИНЕРАЛНИ СОЛИ С РОЗМАРИН 100 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Какво лекува английската сол
- Калоферче
- Облекчете хемороидите с разтвор от сол и сода
- Как да заменим различните подправки
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Миск от подправки Old Bay
- Индийско орехче, Мускатово орехче
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
- 6 негативни последици за организма от дефицита на сол
Коментари към Босилекова сол за вкусни ястия