Пържени ябълки с карамелено-канелен сос

Необходими продукти:
- 4 супени лъжици масло
- 3 големи ябълки, почистени и нарязани
- 1/4 чаена чаша кафява захар
- 1/2 чаена лъжица канела
- 1/4 чаена чаша свежо настъргано индийско орехче
- 1/4 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена чаша + 2 супени лъжици ябълков сайдер
- 1/2 чаена лъжица нишесте - натурално
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в голям тиган и добавете ябълките и захарта, подправете. Разбъркайте, за да се овкусят всички резени ябълка. След като кристалчетата на захарта се разтворят добавете четвърт чаша ябълков сайдер. Оставете да къкри за 15 минути под капак, докато плодовете омекнат.
С помощта на решетъчна лъжица извадете ябълките от тигана.
Разбъркайте 2 супени лъжици ябълков сайдер с половин лъжичка нишесте и сместа изсипете към горещия сос в тигана. Разбъркайте, след 2-3 минути сосът ще е готов, когато се е сгъстил.
Полейте с него ябълки и по желание може да сервирате с топка сладолед, докато все още плодовете са топли.
за Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГЕНЕРЛАЙФ МИТОХОНДРИАЛНА ФУНКЦИЯ прах 81 г НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България!МАТИСЪН ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ ОРГАНИК 500 мл
НовГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ПИРИН ДРИЙМ КОМПЛЕКС СУПЕР ХИДРАТИРАЩ ДНЕВЕН КРЕМ 50 мл
СЕПТОНА АНТИБАКТЕРИАЛНИ МОКРИ КЪРПИ ЗЕЛЕНА ЯБЪЛКА * 60
ПЧЕЛЕН МЕД ОТ ЯБЪЛКОВ ЦВЯТ 500 г RUDIGER FELDT PRODUCTS
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как да съхраним свежестта на ябълките през зимата
- Печени ябълки с масло и канела
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Печени ябълки с овесени ядки, орехи, стафиди, мед и канела
- Карамелизирани парченца ябълки със сусам
- Компот от ябълки
Коментари към Пържени ябълки с карамелено-канелен сос