Пържени ябълки с карамелено-канелен сос
Необходими продукти:
- 4 супени лъжици масло
- 3 големи ябълки, почистени и нарязани
- 1/4 чаена чаша кафява захар
- 1/2 чаена лъжица канела
- 1/4 чаена чаша свежо настъргано индийско орехче
- 1/4 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена чаша + 2 супени лъжици ябълков сайдер
- 1/2 чаена лъжица нишесте - натурално
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в голям тиган и добавете ябълките и захарта, подправете. Разбъркайте, за да се овкусят всички резени ябълка. След като кристалчетата на захарта се разтворят добавете четвърт чаша ябълков сайдер. Оставете да къкри за 15 минути под капак, докато плодовете омекнат.
С помощта на решетъчна лъжица извадете ябълките от тигана.
Разбъркайте 2 супени лъжици ябълков сайдер с половин лъжичка нишесте и сместа изсипете към горещия сос в тигана. Разбъркайте, след 2-3 минути сосът ще е готов, когато се е сгъстил.
Полейте с него ябълки и по желание може да сервирате с топка сладолед, докато все още плодовете са топли.
за Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ капсули 500 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ЕМПЕР ДАМСКИ ДЕЗОДОРАНТ MEMORIES 200 мл
СЛАДКИ СЪНИЩА ДИРЕКТ саше * 30 ФОРТЕКС
ПРОМОТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Печени ябълки с масло и канела
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Ябълков сладкиш с грис
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Лечебната комбинация от мед, ябълков оцет и чесън
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
Коментари към Пържени ябълки с карамелено-канелен сос