Начало Хранене Рецепти Десерти От плодове Пържени ябълки с карамелено-канелен сос

Пържени ябълки с карамелено-канелен сос

Пържени ябълки с карамелено-канелен сос - изображение

Необходими продукти:

  • 4 супени лъжици масло
  • 3 големи ябълки, почистени и нарязани
  • 1/4 чаена чаша кафява захар
  • 1/2 чаена лъжица канела
  • 1/4 чаена чаша свежо настъргано индийско орехче
  • 1/4 чаена лъжица сол
  • 1/4 чаена чаша + 2 супени лъжици ябълков сайдер
  • 1/2 чаена лъжица нишесте - натурално

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото в голям тиган и добавете ябълките и захарта, подправете. Разбъркайте, за да се овкусят всички резени ябълка. След като кристалчетата на захарта се разтворят добавете четвърт чаша ябълков сайдер. Оставете да къкри за 15 минути под капак, докато плодовете омекнат.

С помощта на решетъчна лъжица извадете ябълките от тигана.

Разбъркайте 2 супени лъжици ябълков сайдер с половин лъжичка нишесте и сместа изсипете към горещия сос в тигана. Разбъркайте, след 2-3 минути сосът ще е готов, когато се е сгъстил.

Полейте с него ябълки и по желание може да сервирате с топка сладолед, докато все още плодовете са топли.

за Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиАлт. медицинаДиетиБотаника