Пълнен артишок с наденица и чушки

Необходими продукти:
- 4 броя пикантни сурови наденици (използвайте само вътрешността)
- 2 червени чушки - нарязани на ситно
- 1 чаена чаша червен лук, наситнен
- 4 скилидки чесън, пресовани
- 3/4 чаена чаша панко галета
- 1/2 чаена чаша свеж магданоз
- 1/4 чаена чаша настърган пармезан
- 4 артишока
- 3 супени лъжици лимонов сок
- 1/2 чаена чаша вода
- 1 супена лъжица олио
Начин на приготвяне:
За пълнежа изпържете наденицата, като я раздробите, до готовност. Излейте излишната мазнина от тигана.
Добавете пиперките и лука. Гответе за около 10 минути и разбърквайте от време на време.
Добавете чесъна и минута по-късно свалете от котлона. Прибавете галетата, магданоза и пармезана.
Отрежете дръжките на артишока, така че зеленчукът да стои прав. Изрежете около 2-3 сантиметра от върха на артишока, за да премахнете острите ръбове на листата.
Намажете отрязаните части с лимонов сок.
Извадете с лъжица част от вътрешността и с ръце разперете листата. Напълнете артишока, като поставите от плънката и между листата.
Смесете водата с останалия лимонов сок и сложете в тавичка. Отгоре поставете артишока и печете под фолио на ниска температура за 20 минути. Свалете фолиото и запечете за приятен загар и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРТИШОК + ПАПАЯ таблетки * 160 SANCT BERNHARD
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ЕКО МЕДИКА СИРОП ОТ АРТИШОК 500 мл
БИЛКОВА ДЕТОКС ФОРМУЛА капсули * 60 VIT`ALL+
ЛИНДА РЕН ДИЕТ ДЕПУРАТИВО 250 мл
ПРОМОХЕПАРИКСИН тинктура 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Артишок - полезни свойства и противопоказания
- Добавки за здрав черен дроб (хепатопротектори)
- Артишок
- Как да изберете и да сготвите артишок
- Как да си направим артишок на скара?
- Намалете нивата на кръвна захар, холестерол и пикочна киселина с вода от артишок
- Печен артишок с чеснов дресинг
- Печен йерусалимски артишок с фета сирене
- Салата с артишок и червени чушки
- Пълнен хляб със спанак, артишок и сирена
Коментари към Пълнен артишок с наденица и чушки