Печени хлебни късчета с круши

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша кафява захар
- 1/2 чаена чаша разтопено масло
- 1 голяма круша, нарязана на тънки филийки (обелена)
- 3/4 чаена чаша стафиди
- 4 чаени чаши хляб, нарязан на едро
- 3/4 чаена чаша накълцани орехи пекан или обикновени орехи
- 4 яйца
- 2 чаени чаши разтопен ванилов сладолед
- 2 чаени лъжици канела
- 2 чаени лъжици ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
Смесете захарта с маслото и изсипете в тавичка за печене.
Отгоре подредете резените круша, стафидите, хляба и орехите.
Разбийте яйцата със сладоледа, канелата и ванилията. С получената смес полейте хляба и другите продукти. Покрийте и приберете в хладилник, най-добре за една нощ.
Загрейте фурната на 165 градуса и печете за 45-50 минути, до златистокафява коричка. Оставете 5-10 минути преди да нарежете и сервирате.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasteofhome.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ИНОФАРМ МИСТ ЗА КОСА И ТЯЛО 150 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
КОНФИТЮР ОТ БИО КРУШИ, КАЙСИИ И МЕД 220 г FAMILLE MARY
ГРЕЙС КОЛ БУТИК ТЕЧЕН САПУН НЕРОЛИ, КРУША И ХЕДИХИУМ 500 мл
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Да разбием заблудите - хляба
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Погача за прощъпулник
- Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Класическа рецепта за чабата
Коментари към Печени хлебни късчета с круши