Паста орзо с моркови и сирене
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши морковен сок
- 1 3/4 чаени чаши пилешки бульон
- 2 супени лъжици масло
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 1/2 чаена чаша паста орзо
- 1 чаена чаша настърган морков
- 1/2 чаена чаша вода
- 1/4 чаена лъжица сол
- 1/2 лимон - кората и сокът му
- 1/2 чаена чаша натрошено сирене
Начин на приготвяне:
В касерола стоплете морковения сок и бульона. В друг съд стопете маслото и запържете орзото до златисто кафяво между 3 и 5 минути. Сложете морковите и излейте 1 чаша от горещата течност към пастата.
Разбърква се докато се абсорбира. Продължете да добавяте още вода чаша по чаша, като изчаквате да се поеме от пастата, преди да добавите още. Когато ви остане половин чаша от течността махнете от котлона, подправете. Изстискайте сока от по ловин лимон и настържете кората му, добавете ги. Накрая долейте останалата вода и разбъркайте.
При сервиране поръсете със сирене фета и няколко листенца мента.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ С МОРКОВИ 190 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ГРИЙН ФАРМАСИ САПУН С МОРКОВИ И ТИКВЕНО МАСЛО 100 гр.
МИУМ ЛАБ МЕНОПАУЗА дражета * 42
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН АНТИ-ОКС ПАУЪР БЛЕНД капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Салата от бяла ряпа и моркови с чесън и копър
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Морковена салата с червено цвекло, нар и орехи
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Салата от моркови с ядки, магданоз и лимонов дресинг
- Див морков
- Салата от моркови, ряпа и ябълки
- Как да направим хартиени моркови за декорация
- Морковени бисквити с крема сирене
Коментари към Паста орзо с моркови и сирене