Морковени кексчета с орехи, стафиди и канела
Необходими продукти:
400 грама моркови
2 яйца
130 грама брашно
100 грама масло
1 чаена лъжица олио
120 грама захар на пясък
1 супена лъжица пудра захар
1/2 чаена лъжица сода
щипка канела
50 грама орехови ядки
50 грама стафиди
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте стафидите с вряща вода и оставете да престоят в нея 10 минути, за да омекнат. Ореховите ядки изсушете в сух тиган, след което счукайте едро. Морковите настържете с помощта на едро ренде.
Смесете яйцата с маслото (да не е студено) и захарта, разбийте ги заедно. Постепенно прибавете пресятото със содата, солта и канелата брашно, като бъркате непрекъснато. Изсипете в тестото морковите, стафидите, орехите и разбъркайте.
Подмажете с олио силиконови формички за мъфини или използвайте хартиени. В тях разпределете получената смес, като запълните 2/3 от обема на всяка.
Изпечете в загрята до 200 градуса фурна за около 20-30 минути. Кексчетата ще потъмнеят, но вътре ще останат влажни поради наличието на моркови в тестото.
Извадете от фурната, нека се охладят напълно и поръсете с пудра захар. Може да украсите с орехови ядки.
Добър апетит!
Снимка: Shutterstock
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ТАБЛА С МЪФИНИ BJ465
БИСПОЛ АУРА СВЕЩ В ЧАША ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА ВАНИЛОВО КЕКСЧЕ snk80-202
КАРОТЕН ОМЕГА КЕЪР СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ТЕН SPF 20 125 мл
БИОХЕРБА СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО SPF20 150 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ МОРКОВ 190 г
МИУМ ЛАБ МЕНОПАУЗА дражета * 42
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Запознайте се с 5 страхотни ползи на сока от морков и джинджифил
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Перфектните бананови мъфини
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Портокалов кекс с шоколадови парченца
- Морков
Коментари към Морковени кексчета с орехи, стафиди и канела