Мариновани моркови в бяло вино и горчица

Необходими продукти:
- 500 грама моркови
- 125 милилитра оцет (3%)
- 125 милилитра сухо бяло вино
- 125 милилитра вода
- 1 дафинов лист
- 1 скилидка чесън
- 4 супени лъжици зехтин
- по стрък чубрица, копър и/или магданоз
- 1 чаена лъжица горчица
- по 1/2 чаена лъжица сол и захар
- смлян червен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и обелете морковите, след което ги нарежете на парчета (около 2 сантиметра).
В тенджера смесете бялото вино, оцета и водата, налейте зехтина, сложете захарта и солта.
След това добавете пресованите чеснови скилидки, дафиновия лист, копъра и червения пипер.
Поставете маринатата върху котлона и нека кипне на силен огън. Тогава в нея изсипете морковените парченца и нека се варят, докато омекнат малко. Извадете ги от течността, в нея разтворете горчицата.
Залейте морковите отново и трябва да престоят 2-3 дни в хладилник, преди да консумирате.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ovkuse.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕКВИЛИБРА МАСЛО ОТ МОРКОВ капсули * 32
СОУ СИМПЪЛ ОЛИО ЗА ШОКОЛАДОВ ТЕН 250 мл
СОРИА НАТУРАЛ ФЕРИНАТ СИРОП 250 мл
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
БИОХЕРБА СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО SPF20 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Запознайте се с 5 страхотни ползи на сока от морков и джинджифил
- Див морков
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Морковен чийзкейк с фурми и канела
- Как да направим хартиени моркови за декорация
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Портокалов сок с моркови и ябълка
- Морковен чийзкейк с крем
- Салата от моркови с ядки, магданоз и лимонов дресинг
Коментари към Мариновани моркови в бяло вино и горчица