Начало Хранене Рецепти Гарнитури От зеленчуци Мариновани моркови в бяло вино и горчица

Мариновани моркови в бяло вино и горчица

Мариновани моркови в бяло вино и горчица - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама моркови
  • 125 милилитра оцет (3%)
  • 125 милилитра сухо бяло вино
  • 125 милилитра вода
  • 1 дафинов лист
  • 1 скилидка чесън
  • 4 супени лъжици зехтин
  • по стрък чубрица, копър и/или магданоз
  • 1 чаена лъжица горчица
  • по 1/2 чаена лъжица сол и захар
  • смлян червен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Измийте и обелете морковите, след което ги нарежете на парчета (около 2 сантиметра).

В тенджера смесете бялото вино, оцета и водата, налейте зехтина, сложете захарта и солта.

След това добавете пресованите чеснови скилидки, дафиновия лист, копъра и червения пипер.

Поставете маринатата върху котлона и нека кипне на силен огън. Тогава в нея изсипете морковените парченца и нека се варят, докато омекнат малко. Извадете ги от течността, в нея разтворете горчицата.

Залейте морковите отново и трябва да престоят 2-3 дни в хладилник, преди да консумирате.

 

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ovkuse.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиСнимкиЛюбопитноИсторияХранене при...ЛайфстайлБотаника