Мариновани моркови в бяло вино и горчица

Необходими продукти:
- 500 грама моркови
- 125 милилитра оцет (3%)
- 125 милилитра сухо бяло вино
- 125 милилитра вода
- 1 дафинов лист
- 1 скилидка чесън
- 4 супени лъжици зехтин
- по стрък чубрица, копър и/или магданоз
- 1 чаена лъжица горчица
- по 1/2 чаена лъжица сол и захар
- смлян червен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и обелете морковите, след което ги нарежете на парчета (около 2 сантиметра).
В тенджера смесете бялото вино, оцета и водата, налейте зехтина, сложете захарта и солта.
След това добавете пресованите чеснови скилидки, дафиновия лист, копъра и червения пипер.
Поставете маринатата върху котлона и нека кипне на силен огън. Тогава в нея изсипете морковените парченца и нека се варят, докато омекнат малко. Извадете ги от течността, в нея разтворете горчицата.
Залейте морковите отново и трябва да престоят 2-3 дни в хладилник, преди да консумирате.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ovkuse.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРОВИОТИК за деца саше * 10
ТермолабилниАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
КАРОТЕН ГЕЛ ЗА ИНТЕНЗИВЕН ТЕН 150 мл
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ХИМАЛАЯ ПОДХРАНВАЩ БАЛСАМ ЗА УСТНИ 10 г
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ШЕЙК ЯБЪЛКА прах 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Салата от моркови и краставици
- Морковено руло с плънка от топено сирене, кашкавал и зелен лук
- За висока плодовитост хапвайте повече моркови
- Фреш от ябълки, моркови и джинджифил
- Пържени моркови със соев сос и джинджифил
- Как да съхраним морковите, така че да са трайни месеци наред?
- Морковена салата с нахут и таханов дресинг
- Панирани зеленчукови хапки
- Премахнете бръчките около очите с маска от яйце, морков и алое
- Ананасово смути с малини, морков и портокал
Коментари към Мариновани моркови в бяло вино и горчица