Паста орзо с моркови и сирене

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши морковен сок
- 1 3/4 чаени чаши пилешки бульон
- 2 супени лъжици масло
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 1/2 чаена чаша паста орзо
- 1 чаена чаша настърган морков
- 1/2 чаена чаша вода
- 1/4 чаена лъжица сол
- 1/2 лимон - кората и сокът му
- 1/2 чаена чаша натрошено сирене
Начин на приготвяне:
В касерола стоплете морковения сок и бульона. В друг съд стопете маслото и запържете орзото до златисто кафяво между 3 и 5 минути. Сложете морковите и излейте 1 чаша от горещата течност към пастата.
Разбърква се докато се абсорбира. Продължете да добавяте още вода чаша по чаша, като изчаквате да се поеме от пастата, преди да добавите още. Когато ви остане половин чаша от течността махнете от котлона, подправете. Изстискайте сока от по ловин лимон и настържете кората му, добавете ги. Накрая долейте останалата вода и разбъркайте.
При сервиране поръсете със сирене фета и няколко листенца мента.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ИКАН ЕКСТРА капсули * 150 TIENS
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ХИП ПЮРЕ РАЗЛИЧНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Див морков
- Салата от моркови с ядки, магданоз и лимонов дресинг
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Морков
- Морковена салата с нахут и таханов дресинг
- Червен морков
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Как да направим хартиени моркови за декорация
- Мариновани моркови с мед и сок от лайм
Коментари към Паста орзо с моркови и сирене