Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Паста орзо с моркови и сирене

Паста орзо с моркови и сирене

Паста орзо с моркови и сирене - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши морковен сок
  • 1 3/4 чаени чаши пилешки бульон
  • 2 супени лъжици масло
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 1/2 чаена чаша паста орзо
  • 1 чаена чаша настърган морков
  • 1/2 чаена чаша вода
  • 1/4 чаена лъжица сол
  • 1/2 лимон - кората и сокът му
  • 1/2 чаена чаша натрошено сирене

Начин на приготвяне:

В касерола стоплете морковения сок и бульона. В друг съд стопете маслото и запържете орзото до златисто кафяво между 3 и 5 минути. Сложете морковите и излейте 1 чаша от горещата течност към пастата.

Разбърква се докато се абсорбира. Продължете да добавяте още вода чаша по чаша, като изчаквате да се поеме от пастата, преди да добавите още. Когато ви остане половин чаша от течността махнете от котлона, подправете. Изстискайте сока от по ловин лимон и настържете кората му, добавете ги. Накрая долейте останалата вода и разбъркайте.

При сервиране поръсете със сирене фета и няколко листенца мента.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиСнимкиДиетиЛюбопитноИсторияЛайфстайлХранене при...Ботаника