Паста орзо с моркови и сирене
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши морковен сок
- 1 3/4 чаени чаши пилешки бульон
- 2 супени лъжици масло
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 1/2 чаена чаша паста орзо
- 1 чаена чаша настърган морков
- 1/2 чаена чаша вода
- 1/4 чаена лъжица сол
- 1/2 лимон - кората и сокът му
- 1/2 чаена чаша натрошено сирене
Начин на приготвяне:
В касерола стоплете морковения сок и бульона. В друг съд стопете маслото и запържете орзото до златисто кафяво между 3 и 5 минути. Сложете морковите и излейте 1 чаша от горещата течност към пастата.
Разбърква се докато се абсорбира. Продължете да добавяте още вода чаша по чаша, като изчаквате да се поеме от пастата, преди да добавите още. Когато ви остане половин чаша от течността махнете от котлона, подправете. Изстискайте сока от по ловин лимон и настържете кората му, добавете ги. Накрая долейте останалата вода и разбъркайте.
При сервиране поръсете със сирене фета и няколко листенца мента.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРАНАРОМ ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ МОРКОВ 5 мл
ГАНЧЕВ НЕКТАР ОТ ЯБЪЛКИ, МОРКОВИ И БАНАНИ 750 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПРАСКОВИ И МОРКОВИ 190 г
КАРОТЕН СЛЪНЦЕЗАЩИТНО СУХО ОЛИО - СПРЕЙ КОКОС СЪС SPF 30 150 мл
ПРАНАРОМ МАСЛО ОТ МОРКОВ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Див морков
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Морковена халва по индийска рецепта
- Как да направим хартиени моркови за декорация
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Болки в ставите - опитайте с моркови
Коментари към Паста орзо с моркови и сирене