Морковено руло с плънка от топено сирене, кашкавал и зелен лук
Необходими продукти:
- 500 грама моркови
- 3 яйца
- 50 грама кашкавал
- 300 грама топено сирене
- 50 грама майонеза
- 100 грама зелен лук
- 30 грама масло
- 2 супени лъжици олио
- черен пипер, копър и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете, настържете и изпържете под капак морковите в смес от маслото и олиото. След като омекнат, пресипете в гевгир, за да се оттече излишната мазнина, сложете в купа. Прибавете жълтъците, подправете на вкус с черен пипер, подсолете и изсипете нарязан копър колкото прецените.
Белтъците разбийте с щипка сол до получаване на твърда пяна.
Внимателно я съединете с морковената маса и разбъркайте.
Разпределете равномерно тестото в тава върху лист пергамент. Добре е слоят да не е по-дебел от 0,5-0,7 сантиметра, защото в противен случай при навиването готовият блат ще се счупи.
Изпечете го за 15 минути при средна температура на фурната (180 градуса).
Докато морковената основа се пече, направете плънката.
Настържете топеното сирене (за да бъде лесно това, сложете го 30 минути преди това в хладилната камера) и кашкавала. Смесете ги, прибавете към тях наситнения зелен лук, подправки, майонезата и разбъркайте старателно (количеството на майонезата може да промените, но е добре плънката да не бъде суха).
Извадете блата от фурната, изчакайте 5 минути и тогава го обърнете върху лист стреч фолио. Веднага и много внимателно отстранете пергамента. Възможно е част от основата да остане залепена за хартията, но това да не ви притеснява. Може да отделите с нож и да сложите върху блата тези изрезки, преди да разпределите плънката. За да предотвратите залепването, намажете предварително пергамента с олио.
Нанесете равномерно сместа от топено сирене, кашкавал и майонеза.
С помощта на фолиото навийте руло, които оставете обвито в стреча.
Приберете го в хладилника, като е добре да престои една нощ, ако не сте прекалено нетърпеливи да го разрежете и да си хапнете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.mail.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРАНАРОМ ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ МОРКОВ 5 мл
ГАНЧЕВ НЕКТАР ОТ ЯБЪЛКИ, МОРКОВИ И БАНАНИ 750 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПРАСКОВИ И МОРКОВИ 190 г
КАРОТЕН СЛЪНЦЕЗАЩИТНО СУХО ОЛИО - СПРЕЙ КОКОС СЪС SPF 30 150 мл
ПРАНАРОМ МАСЛО ОТ МОРКОВ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Див морков
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Морковена халва по индийска рецепта
- Как да направим хартиени моркови за декорация
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Болки в ставите - опитайте с моркови
Коментари към Морковено руло с плънка от топено сирене, кашкавал и зелен лук