Морковено руло с плънка от топено сирене, кашкавал и зелен лук

Необходими продукти:
- 500 грама моркови
- 3 яйца
- 50 грама кашкавал
- 300 грама топено сирене
- 50 грама майонеза
- 100 грама зелен лук
- 30 грама масло
- 2 супени лъжици олио
- черен пипер, копър и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете, настържете и изпържете под капак морковите в смес от маслото и олиото. След като омекнат, пресипете в гевгир, за да се оттече излишната мазнина, сложете в купа. Прибавете жълтъците, подправете на вкус с черен пипер, подсолете и изсипете нарязан копър колкото прецените.
Белтъците разбийте с щипка сол до получаване на твърда пяна.
Внимателно я съединете с морковената маса и разбъркайте.
Разпределете равномерно тестото в тава върху лист пергамент. Добре е слоят да не е по-дебел от 0,5-0,7 сантиметра, защото в противен случай при навиването готовият блат ще се счупи.
Изпечете го за 15 минути при средна температура на фурната (180 градуса).
Докато морковената основа се пече, направете плънката.
Настържете топеното сирене (за да бъде лесно това, сложете го 30 минути преди това в хладилната камера) и кашкавала. Смесете ги, прибавете към тях наситнения зелен лук, подправки, майонезата и разбъркайте старателно (количеството на майонезата може да промените, но е добре плънката да не бъде суха).
Извадете блата от фурната, изчакайте 5 минути и тогава го обърнете върху лист стреч фолио. Веднага и много внимателно отстранете пергамента. Възможно е част от основата да остане залепена за хартията, но това да не ви притеснява. Може да отделите с нож и да сложите върху блата тези изрезки, преди да разпределите плънката. За да предотвратите залепването, намажете предварително пергамента с олио.
Нанесете равномерно сместа от топено сирене, кашкавал и майонеза.
С помощта на фолиото навийте руло, които оставете обвито в стреча.
Приберете го в хладилника, като е добре да престои една нощ, ако не сте прекалено нетърпеливи да го разрежете и да си хапнете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.mail.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРОВИОТИК за деца саше * 10
ТермолабилниАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
КАРОТЕН ГЕЛ ЗА ИНТЕНЗИВЕН ТЕН 150 мл
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ХИМАЛАЯ ПОДХРАНВАЩ БАЛСАМ ЗА УСТНИ 10 г
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ШЕЙК ЯБЪЛКА прах 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Салата от моркови с ядки, магданоз и лимонов дресинг
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да направим хартиени моркови за декорация
- Фреш от ябълки, моркови и джинджифил
- Салата от моркови и краставици
- Салата от извара с моркови, зелен лук и яйца
- Морковена салата с червено цвекло, нар и орехи
- 4-дневна морковена диета
- Мариновани пикантни моркови
- Морковен чийзкейк с фурми и канела
Коментари към Морковено руло с плънка от топено сирене, кашкавал и зелен лук