Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Морковено руло с плънка от топено сирене, кашкавал и зелен лук

Морковено руло с плънка от топено сирене, кашкавал и зелен лук

Морковено руло с плънка от топено сирене, кашкавал и зелен лук - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама моркови
  • 3 яйца
  • 50 грама кашкавал
  • 300 грама топено сирене
  • 50 грама майонеза
  • 100 грама зелен лук
  • 30 грама масло
  • 2 супени лъжици олио
  • черен пипер, копър и сол на вкус


Начин на приготвяне:

Обелете, настържете и изпържете под капак морковите в смес от маслото и олиото. След като омекнат, пресипете в гевгир, за да се оттече излишната мазнина, сложете в купа. Прибавете жълтъците, подправете на вкус с черен пипер, подсолете и изсипете нарязан копър колкото прецените.

жълтъци

Белтъците разбийте с щипка сол до получаване на твърда пяна.

белтъци

Внимателно я съединете с морковената маса и разбъркайте.

морков

Разпределете равномерно тестото в тава върху лист пергамент. Добре е слоят да не е по-дебел от 0,5-0,7 сантиметра, защото в противен случай при навиването готовият блат ще се счупи.

морков

Изпечете го за 15 минути при средна температура на фурната (180 градуса).

Докато морковената основа се пече, направете плънката.

Настържете топеното сирене (за да бъде лесно това, сложете го 30 минути преди това в хладилната камера) и кашкавала. Смесете ги, прибавете към тях наситнения зелен лук, подправки, майонезата и разбъркайте старателно (количеството на майонезата може да промените, но е добре плънката да не бъде суха).

топено сирене

Извадете блата от фурната, изчакайте 5 минути и тогава го обърнете върху лист стреч фолио. Веднага и много внимателно отстранете пергамента. Възможно е част от основата да остане залепена за хартията, но това да не ви притеснява. Може да отделите с нож и да сложите върху блата тези изрезки, преди да разпределите плънката. За да предотвратите залепването, намажете предварително пергамента с олио.

морков

Нанесете равномерно сместа от топено сирене, кашкавал и майонеза.

топено сирене

С помощта на фолиото навийте руло, които оставете обвито в стреча.

моркоено руло

Приберете го в хладилника, като е добре да престои една нощ, ако не сте прекалено нетърпеливи да го разрежете и да си хапнете.

моркоено руло


Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.mail.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиДиетиЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноИсторияЛайфстайлХранене при...Ботаника