Пържени моркови със соев сос и джинджифил

Необходими продукти:
- 700 грама моркови, нарязани на 5-сантиметрови парчета
- 1 супена лъжица оцет балсамико
- 1 супена лъжица сухо шери
- 2 чаени лъжички соев сос
- 3/4 чаена лъжичка захар
- 1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици джинджифил на прах
- 2 супени лъжици зелен лук, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- Бланширайте морковите за около 2 минути в тенджера с вряла подсолена вода. Отцедете добре.
- В чаша смесете оцета, соевия сос и сухото шери. Разбъркайте.
- В малка чинийка смесете захарта, черния пипер и солта.
- Загрейте зехтина в голям тиган на силен огън.
- Добавете джинджифила и разбъркайте енергично за не повече от 10 секунди.
- Прибавете морковите и гответе още 1 минута.
- Поръсете с дресинга и подправките, разбъркайте и след около 1 минута отдръпнете тигана от котлона.
- Поднесете морковите веднага, поръсени със зелен лук.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕКВИЛИБРА МАСЛО ОТ МОРКОВ капсули * 32
СОУ СИМПЪЛ ОЛИО ЗА ШОКОЛАДОВ ТЕН 250 мл
СОРИА НАТУРАЛ ФЕРИНАТ СИРОП 250 мл
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
БИОХЕРБА СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО SPF20 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Запознайте се с 5 страхотни ползи на сока от морков и джинджифил
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Морковено руло с плънка от топено сирене, кашкавал и зелен лук
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Салата от сварени моркови с чесън и магданоз
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Червен морков
- Салата с моркови, червено цвекло и кориандър
- Локум от моркови с орехи и кокос
Коментари към Пържени моркови със соев сос и джинджифил