Мини Йоркширски пудинг

Необходими продукти:
- 175 грама брашно
- 1 чаена лъжица сол
- 3 разбити яйца
- 300 милилитра студено пълномаслено прясно мляко
- 150 милилитра студена вода
- 15 милилитра олио
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното със солта в купа. Направете кладенец в средата и изсипете там разбитите яйца, млякото и водата. Разбъркайте до гладка смес, покрийте и приберете в хладилник за 1 час.
Загрейте фурна на 210 градуса. Намажете 12 форми за мъфини с олио и сложете във фурната да се загрее за 5 минути.
Извадете тестото от хладилника и го разбъркайте за последно. Внимателно разпределете плънката между 12-те форми, като внимавате да не ги препълните. Печете 25 минути, до златистокафяво.
за framar.bg: Данна Панджарова
източник: realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Кето мъфини с кокосово брашно и шоколад
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Солени мъфини с тиквички и спанак
- Кексчета с боровинки, котидж сирене и лимон
- Мъфини с боровинки и рикота
- Картофени мъфини с бекон и кашкавал
- Английски мъфини
- Кексчета с кашкавал, бекон и чесън
- Бутер кошнички с плънка от пилешко, гъби, лук и кашкавал
Коментари към Мини Йоркширски пудинг