Марината за месо, птиче и морски продукти с майонеза
Необходими продукти:
- 1 средно голяма глава лук
- 1 чаена чаша майонеза
- 1/4 чаена чаша прясно изцеден лимонов сок
- 1 супена лъжица къри на прах
- сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете главата кромид, нарежете я ситно и сложете в купа. Добавете майонезата, лимоновия сок, кърито, сол и черен пипер. Смесете добре съставките.
Маринатата е готова. Морските продукти трябва да престоят в нея максимум 15 минути, а месото и птичето минимум 30 минути, като може да оставите и цяла нощ.
Маринованото месо изпечете на тиган, скара или във фурната.
Добър апетит!
Източник:
povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Гъби в чеснова марината
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Маринована сьомга на фурна със зеленчуци, чили и лайм
- Маринован праз в горчица и бяло вино
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Мариновани домати с чесън и лук
- Перфектната марината за пилешко месо
- Мариновани пикантни зелени маслини с риган и лимон
- Мариновани чушки Халапеньо с мащерка и риган
Коментари към Марината за месо, птиче и морски продукти с майонеза