Марината за месо, птиче и морски продукти с майонеза
Необходими продукти:
- 1 средно голяма глава лук
- 1 чаена чаша майонеза
- 1/4 чаена чаша прясно изцеден лимонов сок
- 1 супена лъжица къри на прах
- сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете главата кромид, нарежете я ситно и сложете в купа. Добавете майонезата, лимоновия сок, кърито, сол и черен пипер. Смесете добре съставките.
Маринатата е готова. Морските продукти трябва да престоят в нея максимум 15 минути, а месото и птичето минимум 30 минути, като може да оставите и цяла нощ.
Маринованото месо изпечете на тиган, скара или във фурната.
Добър апетит!
Източник:
povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Мариновани свински уши
- Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Мариновани цели моркови с чесън и оцет
- Мариновани сушени пилешки гърди с подправки
- Мариновани чушки Халапеньо с мащерка и риган
- Бързо маринован червен лук
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
Коментари към Марината за месо, птиче и морски продукти с майонеза