Запечен карфиол с червени боровинки и лук
Необходими продукти:
- 2 средни глави карфиол, нарязани на розички
- 1 голяма глава червен лук, нарязан на едри резени
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжица сол
- 1 1/2 чаена чаша свежи или замразени червени боровинки
- 1/4 чаена чаша балсамов оцет
- 1/4 чаена чаша мед
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 1 супена лъжица свежа мента
Начин на приготвяне:
Предварително загрейте фурната на 220 градуса. Карфиолът и лука сложете в тавичка, полейте със зехтина и 1/2 чаена лъжица сол. Разбъркайте и запечете за 30 минути, докато зеленчуците омекнат. По средата на печенето добавете боровинките - след 15-тата минута.
Междувременно в касерола смесете балсамовия оцет, меда солта и пипера. Оставете да къкри 10 минути, докато сместа се редуцира.
Прехвърлете опечените зеленчуци в плато, полейте с дресинга и при сервиране поръсете с ментовите листенца.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРФИОЛ 190 г
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Карфиол, Цветно зеле
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Салата Табуле с карфиол
- Пържен карфиол по корейски
- Пюре от карфиол с мащерка и масло
- Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност
- Карфиолът и броколите са идеална помощ при проблеми с храносмилателната система
- Карфиол с четири вида гъби
- Цветно зеле, карфиол
Коментари към Запечен карфиол с червени боровинки и лук