Запечен карфиол с червени боровинки и лук
Необходими продукти:
- 2 средни глави карфиол, нарязани на розички
- 1 голяма глава червен лук, нарязан на едри резени
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжица сол
- 1 1/2 чаена чаша свежи или замразени червени боровинки
- 1/4 чаена чаша балсамов оцет
- 1/4 чаена чаша мед
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 1 супена лъжица свежа мента
Начин на приготвяне:
Предварително загрейте фурната на 220 градуса. Карфиолът и лука сложете в тавичка, полейте със зехтина и 1/2 чаена лъжица сол. Разбъркайте и запечете за 30 минути, докато зеленчуците омекнат. По средата на печенето добавете боровинките - след 15-тата минута.
Междувременно в касерола смесете балсамовия оцет, меда солта и пипера. Оставете да къкри 10 минути, докато сместа се редуцира.
Прехвърлете опечените зеленчуци в плато, полейте с дресинга и при сервиране поръсете с ментовите листенца.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ПРОМОАЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Карфиол, Цветно зеле
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Огретен с карфиол, шунка и кашкавал
- Карфиолен сандвич
- Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност
- Подлютен печен карфиол с куркума
- Баница с карфиол
- Карфиол с четири вида гъби
- Цветно зеле, карфиол
Коментари към Запечен карфиол с червени боровинки и лук