Запечен карфиол с червени боровинки и лук

Необходими продукти:
- 2 средни глави карфиол, нарязани на розички
- 1 голяма глава червен лук, нарязан на едри резени
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжица сол
- 1 1/2 чаена чаша свежи или замразени червени боровинки
- 1/4 чаена чаша балсамов оцет
- 1/4 чаена чаша мед
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 1 супена лъжица свежа мента
Начин на приготвяне:
Предварително загрейте фурната на 220 градуса. Карфиолът и лука сложете в тавичка, полейте със зехтина и 1/2 чаена лъжица сол. Разбъркайте и запечете за 30 минути, докато зеленчуците омекнат. По средата на печенето добавете боровинките - след 15-тата минута.
Междувременно в касерола смесете балсамовия оцет, меда солта и пипера. Оставете да къкри 10 минути, докато сместа се редуцира.
Прехвърлете опечените зеленчуци в плато, полейте с дресинга и при сервиране поръсете с ментовите листенца.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОМУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОАЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Задушени броколи и цветно зеле с моркови и грах в сметанов сос
- Салата Табуле с карфиол
- Домашен ориз от карфиол
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Паниран карфиол с къри
- Огретен с карфиол, шунка и кашкавал
- Карфиол, Цветно зеле
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Топла салата с карфиол, нахут и нар
- Подлютен печен карфиол с куркума
Коментари към Запечен карфиол с червени боровинки и лук