Начало Хранене Рецепти Салати Със зеленчуци Запечен карфиол с червени боровинки и лук

Запечен карфиол с червени боровинки и лук

Запечен карфиол с червени боровинки и лук - изображение

Необходими продукти:

  • 2 средни глави карфиол, нарязани на розички
  • 1 голяма глава червен лук, нарязан на едри резени
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 1/2 чаена чаша свежи или замразени червени боровинки
  • 1/4 чаена чаша балсамов оцет
  • 1/4 чаена чаша мед
  • 1/4 чаена лъжица черен пипер
  • 1 супена лъжица свежа мента

Начин на приготвяне:

Предварително загрейте фурната на 220 градуса. Карфиолът и лука сложете в тавичка, полейте със зехтина и 1/2 чаена лъжица сол. Разбъркайте и запечете за 30 минути, докато зеленчуците омекнат. По средата на печенето добавете боровинките - след 15-тата минута.

Междувременно в касерола смесете балсамовия оцет, меда солта и пипера. Оставете да къкри 10 минути, докато сместа се редуцира.

Прехвърлете опечените зеленчуци в плато, полейте с дресинга и при сервиране поръсете с ментовите листенца.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияБотаника