Джинджифилов яйчен пунш

Необходими продукти:
1 чаена чаша сметана
- 1 парченце джинджифил (голямо колкото палец), нарязано
- 2 чаени лъжици екстракт от ванилия
- 8 зрънца карамфил, счукани
- 6 зрънца бахар, начукани
- 2 счупени пръчки канела
- 1/4 чаена лъжица фино настъргано индийско орехче
- 4 чаени чаши прясно мляко
- 8 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
- 3/4 чаена чаша захар
- 3/4 чаена чаша алкохол по избор - ром, бърбън, коняк, а може и да ги комбинирате
Начин на приготвяне:
Комбинирайте сметаната, джинджифила, ванилията, подправките и 2 чаши от млякото в касерола. Сложете да къкри слабо за 2-3 минути, свалете от котлона и оставете настрана, нека да се охлади за 30 минути.
Междувременно жълтъците разбийте на пяна, добавете захарта и солта. Разбърквайте, за да се получи светъл пухкав крем - около 2-3 минути.
От млечната смес извадете подправките и върнете на котлона. Внимателно на тънка струя добавете жълтъците при непрекъснато бъркане. Оставете на ниска степен на котлона като разбърквате непрекъснато за около 12-15 минути, за да се сгъсти крема.
Сложете касеролата в голяма купа с ледена вода, за да прекратите процеса на готвене. Оставете вътре да се охлади за 20-30 минути, като разбърквате от време на време.
Алкохола комбинирайте с останала чаша прясно мляко.
Точно преди да сервирате, разбийте белтъците с миксер до меки върхове. Комбинирайте всички съставки и поднесете, настържете индийско орехче в последния момент.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: countryliving.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КРИКС капсули * 30
АФРОДИТА ШАМПОАН FAMILY ЯЙЧЕН 750 мл
ЕВТЕРПА ЯЙЧЕН ШАМПОАН 250 мл
ПЮР НУТРИШЪН ПАСТЬОРИЗИРАН ЯЙЧЕН БЕЛТЪК 1000 мл
ОВОРОН капсули * 48 НАТУРФАРМА
ГРЕВИЯ NEM - НАТУРАЛНА МЕМБРАНА ОТ ЯЙЧЕНИ ЧЕРУПКИ капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Трябва ли яйцата да се съхраняват в хладилник
- Гълъбово яйце
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Яйце на фазан
- Патешко яйце
- Яйце на токачка
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Здравни ползи и приложение на черупката на кокошето яйце
Коментари към Джинджифилов яйчен пунш