Начало Хранене Рецепти Напитки Алкохолни напитки Джинджифилов яйчен пунш

Джинджифилов яйчен пунш

Джинджифилов яйчен пунш - изображение

Необходими продукти:
1 чаена чаша сметана

  • 1 парченце джинджифил (голямо колкото палец), нарязано
  • 2 чаени лъжици екстракт от ванилия
  • 8 зрънца карамфил, счукани
  • 6 зрънца бахар, начукани
  • 2 счупени пръчки канела
  • 1/4 чаена лъжица фино настъргано индийско орехче
  • 4 чаени чаши прясно мляко
  • 8 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
  • 3/4 чаена чаша захар
  • 3/4 чаена чаша алкохол по избор - ром, бърбън, коняк, а може и да ги комбинирате

Начин на приготвяне:

Комбинирайте сметаната, джинджифила, ванилията, подправките и 2 чаши от млякото в касерола. Сложете да къкри слабо за 2-3 минути, свалете от котлона и оставете настрана, нека да се охлади за 30 минути.

Междувременно жълтъците разбийте на пяна, добавете захарта и солта. Разбърквайте, за да се получи светъл пухкав крем - около 2-3 минути.

От млечната смес извадете подправките и върнете на котлона. Внимателно на тънка струя добавете жълтъците при непрекъснато бъркане. Оставете на ниска степен на котлона като разбърквате непрекъснато за около 12-15 минути, за да се сгъсти крема.

Сложете касеролата в голяма купа с ледена вода, за да прекратите процеса на готвене. Оставете вътре да се охлади за 20-30 минути, като разбърквате от време на време.

Алкохола комбинирайте с останала чаша прясно мляко.

Точно преди да сервирате, разбийте белтъците с миксер до меки върхове. Комбинирайте всички съставки и поднесете, настържете индийско орехче в последния момент.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: countryliving.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛайфстайлНовиниХранене при...СнимкиЛюбопитноАнкетиВидеоДиетиАлт. медицина