Гъбена салата със спанак и прошуто

Необходими продукти:
- 75 грама спанак
- 300 грама печурки
- 6 парчета прошуто
- 1/2 чаена чаша балсамов сос
Начин на приготвяне:
Нарежете печурките на пластинки и смесете с балсамовия сос. Покрийте със стреч фолио или затворете съда с плътен пластмасов капак и оставете гъбите да се мариноват в продължение на час.
Изпечете прошутото на скара (по минута от всяка страна, докато парчетата станат златисти и хрупкави), оставете да се охлади и нарежете.
След това прибавете заедно със спанака при гъбите и разбъркайте добре, за да може всички продукти да се покрият с маринатата.
Салатата е подходящо допълнение към свински или агнешки кюфтета, както и към всякакви месни ястия.
В маринатата може да добавите още чили чушка (нарязана прясна или сушена, на прах).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: prigotovlenie-salatov.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
НУТРАВИТА ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 180
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Полската сърнела
- Бяла сърнела
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Полска печурка, Червенушка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Гъби портобело
- Ливадна виолетка
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Пържени гъби със сметана и лук
Коментари към Гъбена салата със спанак и прошуто