Гъбена салата със спанак и прошуто
Необходими продукти:
- 75 грама спанак
- 300 грама печурки
- 6 парчета прошуто
- 1/2 чаена чаша балсамов сос
Начин на приготвяне:
Нарежете печурките на пластинки и смесете с балсамовия сос. Покрийте със стреч фолио или затворете съда с плътен пластмасов капак и оставете гъбите да се мариноват в продължение на час.
Изпечете прошутото на скара (по минута от всяка страна, докато парчетата станат златисти и хрупкави), оставете да се охлади и нарежете.
След това прибавете заедно със спанака при гъбите и разбъркайте добре, за да може всички продукти да се покрият с маринатата.
Салатата е подходящо допълнение към свински или агнешки кюфтета, както и към всякакви месни ястия.
В маринатата може да добавите още чили чушка (нарязана прясна или сушена, на прах).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: prigotovlenie-salatov.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ЕФИМЕ ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН В6 + В12 + С + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА капсули * 60
ПЕКТАМИКС pH АЛКАЛИЗАТОР 400 г
БИОТОНА БИО СУПЕРГРИЙНС 150 г
ДЕЙЛИ ЕЛИКСИР ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА 300 г НАДЯ ПЕТРОВА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Ливадна виолетка
- Гъби портобело
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Кафяво - червена миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Лисичка, Жълтокафява миризливка, Фуниевидна орешарка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Зърнеста копринка
- Кичурка
Коментари към Гъбена салата със спанак и прошуто