Гъбена салата със спанак и прошуто

Необходими продукти:
- 75 грама спанак
- 300 грама печурки
- 6 парчета прошуто
- 1/2 чаена чаша балсамов сос
Начин на приготвяне:
Нарежете печурките на пластинки и смесете с балсамовия сос. Покрийте със стреч фолио или затворете съда с плътен пластмасов капак и оставете гъбите да се мариноват в продължение на час.
Изпечете прошутото на скара (по минута от всяка страна, докато парчетата станат златисти и хрупкави), оставете да се охлади и нарежете.
След това прибавете заедно със спанака при гъбите и разбъркайте добре, за да може всички продукти да се покрият с маринатата.
Салатата е подходящо допълнение към свински или агнешки кюфтета, както и към всякакви месни ястия.
В маринатата може да добавите още чили чушка (нарязана прясна или сушена, на прах).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: prigotovlenie-salatov.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
АЛАЙВ МАКС ПОТЕНСИ ТЕЧЕН МУЛТИВИТАМИН 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!ХИМАЛАЯ ПАСТА ЗА ЗЪБИ СЕНСИ РЕЛИЙФ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНИ ЗЪБИ 75 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПЕДИАКИД ВИТАМИНИ И ОЛИГОЕЛЕМЕНТИ сироп 125 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Ливадна виолетка
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Спаначено руло с крема сирене, сушени домати и чесън
- Сапунка
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Гъби портобело
- Запеканка от спанак с яйца
Коментари към Гъбена салата със спанак и прошуто