Гъбена салата със спанак и прошуто
Необходими продукти:
- 75 грама спанак
- 300 грама печурки
- 6 парчета прошуто
- 1/2 чаена чаша балсамов сос
Начин на приготвяне:
Нарежете печурките на пластинки и смесете с балсамовия сос. Покрийте със стреч фолио или затворете съда с плътен пластмасов капак и оставете гъбите да се мариноват в продължение на час.
Изпечете прошутото на скара (по минута от всяка страна, докато парчетата станат златисти и хрупкави), оставете да се охлади и нарежете.
След това прибавете заедно със спанака при гъбите и разбъркайте добре, за да може всички продукти да се покрият с маринатата.
Салатата е подходящо допълнение към свински или агнешки кюфтета, както и към всякакви месни ястия.
В маринатата може да добавите още чили чушка (нарязана прясна или сушена, на прах).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: prigotovlenie-salatov.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Ливадна виолетка
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Пържени гъби със сметана и лук
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Ливаден пачи крак
- Гъби портобело
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
Коментари към Гъбена салата със спанак и прошуто