Бутер рогчета със спанак, сирена и маслини

Необходими продукти:
- 450 грама бутер тесто
- 120 грама сирене фета
- 120 грама моцарела
- връзка спанак
- 50 грама маслини
- 1 яйце
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Наситнете спанака и маслините, смесете ги с настърганото сирене фета и натрошената моцарела, подправете на вкус и старателно разбъркайте.
Нарежете бутер тестото на триъгълници, в широката част на всеки сложете от плънката и навийте рогчета.
Подредете ги в намазнена тава, по желание може да ги завиете, за да се получат кръгове.
Намажете повърхността им с разбито яйце и ги изпечете във фурната, докато се зачервят (около 15 минути).
Рогчетата са вкусни и топли, и студени.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутер баница с бекон, яйца и лук
- Тиквеник от бутер тесто с яйца и прясно мляко
- Бутерки с пилешко филе и маслена плънка
- Бутер фунийки с пухкав млечен крем
- Кифлички с крем Де Паризиен и пудра захар
- Многолистно тесто с мая
- Сладка бутер баница с извара и ванилия
Коментари към Бутер рогчета със спанак, сирена и маслини