Бонбони от орехи с мед и млечен шоколад
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша орехови ядки
- 1 супена лъжица мед
- 1 чаена лъжица настърган джинджифил
- 100 милилитра прясно мляко
- 1 супена лъжица захар
- 40 грама какаово масло
- 3 супени лъжици какао на прах
Начин на приготвяне:
Смелете ситно ореховите ядки, като използвате блендер. След това ги изсипете в дълбока чиния, добавете меда и джинджифила.
Смесете добре съставките и от комбинацията оформете малки топчета.
Направете млечен шоколад: налейте млякото в тиган, добавете захарта, какаовото масло и бъркайки непрекъснато, гответе на тих огън.
Когато захарта се разтвори напълно, изсипете какаото в сместа. Разбъркайте и продължете да готвите на бавен огън.
Свалете шоколада от котлона и изчакайте да се сгъсти. Охладете.
Потопете ореховите бонбони в него (да бъде топъл) и ги приберете в хладилника за половин час.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: jrati.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Орехи - ползи и вреди
- Домашни шоколадови бонбони
- Против косопад втривайте отвара от орехи в корените на косата
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Рулца от печени чушки с извара и орехи
- Трипластов десерт с шоколад, кокос и орехи
- Пълнени домати с крема сирене, орехи и препечен хляб
- Халва от грис със стафиди и орехи
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
Коментари към Бонбони от орехи с мед и млечен шоколад