Framar.bg 0
В целия сайт
В целия сайт
Е-аптека
Продукти
Медиа
Здравни новини
Любопитно
Интервюта
Презентации
Научни публикации
Видео
Анкети
Енциклопедия
Заболявания
Симптоми
Анатомия
Алтернативна медицина
Медицински изследвания
Лечения
Физиология
Патология
Ботаника
Микробиология
Медицински журнал
Фармакологични групи
Справочник
Специалисти
Здравни заведения
Образование
Спорт и туризъм
Аптеки
Здравни организации
Нормативни актове
Производители
Кл. пътеки
Здравни проблеми
История
Хранене
Храни и ястия
Хранителни съставки
Хранене при
Диети
Рецепти
Е-тата в храните
Съвети
Lifestyle
Спорт
Психология
Соц. дейности
Интерактивни
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Клинични пътеки Нормативни актове Производители Образование Спорт и туризъм Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Партньори Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти
Контакти
Назад | Начало Хранене Хранителни съставки Белтъчини Белтъчини (протеини) с животински произход

Белтъчини (протеини) с животински произход

от 20 ное 2013г., обновено на 27 май 2020г.
Редактор: Радостина Райчева
Белтъчини (протеини) с животински произход - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Наред с растителните протеини, тези с животински произход намират широко приложение в хранителната индустрия.

Човешкият организъм е в състояние да консумира както и единия, така и другия вид. Освен това, има незаменими аминокиселини, които не могат да се произвеждат самостоятелно, а се набавят чрез съдържащите се белтъчини в храната. Недостатъчният прием на последните (те трябва да представляват 60% от общия белтък) е основна причина за умората, неустойчивостта на стрес и понижен имунитет.

Протеините, съдържащи се в месото на животните и продуктите, произведени от тях, са пълноценни, защото в състава им влизат всички заменими и незаменими аминокиселини.

Животинските протеини са подходящи за хора, страдащи от остеопороза, защото почти половината от костта се състои от тях. Те са необходими за самосъхранението на организма, обмяната на веществата в клетките и обновяването им. Хранителната стойност на тези белтъчини е идентична с тази на протеините в месото, имат приблизително същия състав и баланс от аминокиселини, особено незаменими.

Протеините с животински произход в хранителната промишленост са добри заместители на бекона и месото. Използват се в производството на всички видове колбаси, деликатеси, полуфабрикати и консерви.

Уникалността на животинските белтъчини се състои в това, че:

  •  подобряват плътността и структурата на крайния продукт;
  •  увеличават доходността на готовата продукция;
  •  намаляват загубата при термична обработка и съхранение на продуктите;
  •  пълноценен заместител са на месото, увеличават хранителната и биологичната стойност;
  •  подобряват органолептичните свойства;
  •  намаляват цената на месните продукти.

Протеините с животински произход се произвеждат от естествени генно немодифицирани суровини и са абсолютно натурален продукт.

Белтъчини в хранителните продукти:

  • Казеин – основен млечен протеин, съдържа се в млякото и млечните продукти.
  • Албумин – прост суроватъчен протеин, разтваря се добре във вода.
  • Глобулин – прост белтък, който присъства в млякото в разтворено състояние, носител е на имунни тела.
  • Миозин – разтворим белтък, който влиза в състава на мускулната тъкан; съдържа се в месото и рибата.
  • Актин – другият протеин (освен миозинът) отговорен за двигателната система на човека, съдържа се в месото и рибата.
  • Овоалбумин и овоглобулин – белтъци, влизащи в състава на яйцата.
Източник:

Снимка: pixabay.com

Още по темата:
  • Белтъчини (протеини) - част 1 Белтъчини (протеини) - част 1
  • Белтъчини (протеини) - част 2 Белтъчини (протеини) - част 2
  • Белтъчини (протеини) с растителен произход Белтъчини (протеини) с растителен произход
  • Лектини Лектини
3.7/5 6 оценки

Продукти свързани със СЪСТАВКАТА

С.О.С ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА * 2 бр.
8.70лв.

С.О.С ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА * 2 бр.

ШОКОЛАД ФИНЕС ОРИНДЖ НАТУРАЛЕН
2.80лв.

ШОКОЛАД ФИНЕС ОРИНДЖ НАТУРАЛЕН

НУТРИМ НУТРИКАЛ ХЕПАТИКУМ 100 гр.
4.00лв.

НУТРИМ НУТРИКАЛ ХЕПАТИКУМ 100 гр.

ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА АЛБУФАН * 50
8.20лв.

ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА АЛБУФАН * 50

ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА ТРИФАН * 50
12.30лв.

ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА ТРИФАН * 50

САНТЕ ШАМПОАН КАДИФЕНА РОЗА 200 мл
15.00лв.

САНТЕ ШАМПОАН КАДИФЕНА РОЗА 200 мл

Коментари към Белтъчини (протеини) с животински произход

От сайта (2) От форума
Напиши коментар 2 коментара
  1. www.framar.bg отговаря
    www.framar.bg отговаря 
    на 27 May 2020 в 18:18

    Анонимен

    Добър ден, от къде се извличат тези протеини по точно? От месо, мляко, яйчен белтък? Въпросът ми е: възможно ли е част от тях да са извлечени от кръвта на животно?

    Здравейте! В статията е посочено: "Протеините с животински произход се произвеждат от естествени генно немодифицирани суровини и са абсолютно натурален продукт." Не разполагаме с повече информация.

  2. Анонимен 
    на 25 May 2020 в 09:26

    Добър ден, от къде се извличат тези протеини по точно? От месо, мляко, яйчен белтък? Въпросът ми е: възможно ли е част от тях да са извлечени от кръвта на животно?

СЪСТАВКАТА е свързана към

  • Белтъчини/ Протеини
  • Разграждане на белтъци
  • Алтернативно лечение при албумин в урината
  • Протеин (белтък) в кръвта
  • Обмяна на белтъците
  • Как да приготвим яйчните белтъци на сняг за торта, крем, блатове или кекс?
  • Белтъчен крем за торти и сладкиши
  • Аквафаба - натуралният заместител на яйцата. Приготвяне и приложение
  • Изберете маска от жълтък или белтък според това дали кожата ви е суха или мазна
  • Белтък на Бенс Джоунс
  • Мембранни белтъци

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Има ли взаимодействие между Клиндамицин 600 мг и приема на суроватъчен протеин на прах?

преди 125 дни, 18 часа и 41 мин.

Високи нива на C-Реактивен протеин при псориазис и псориатичен артрит

преди 795 дни, 19 часа и 4 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Белези по задните части и бедрата

преди 1 дни, 3 часа и 40 мин.

Полезно ли може да бъде прането на дивани и матраци?

преди 7 дни, 13 часа и 56 мин.

Препоръки за препарат за премахване на петна и миризма от котешка и кучешка урина

преди 7 дни, 14 часа и 46 мин.

Занимания по време на криза :)

преди 11 дни, 18 часа и 36 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Ечемик

Ечемик

от 14 яну 2021г. Прочети повече
Протеиновата диета може да увреди бъбреците

Протеиновата диета може да увреди бъбреците

от 12 яну 2021г. Прочети повече
Домашен протеин на прах

Домашен протеин на прах

от 17 юни 2020г. Прочети повече
Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето

Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето

от 24 фев 2020г. Прочети повече

Фрамар ООД ще доставя до вашата електронна поща актуални оферти и новости!

Можете да промените решението си по всяко време, като кликнете върху връзката за прекратяване на абонамента в долния колонтитул на всеки имейл, който получавате от нас, или като се свържете с нас на buletin@framar.bg. Ние обработваме Вашата информация с уважение. За повече информация относно практиките ни за поверителност, моля, посетете нашия уебсайт. С абонирането за известия по-долу сте съгласни, че може да обработим информацията ви в съответствие с тези условия.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
  • Общи условия
  • Често задавани въпроси
БДА
© 2007 - 2021 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.Научете повечеРазбрах