Framar.bg 0
В целия сайт
В целия сайт
Е-аптека
Продукти
Медия
Здравни новини
Любопитно
Интервюта
Презентации
Научни публикации
Видео
Анкети
Енциклопедия
Заболявания
Симптоми
Анатомия
Алтернативна медицина
Медицински изследвания
Лечения
Физиология
Патология
Ботаника
Микробиология
Медицински журнал
Фармакологични групи
Справочник
Специалисти
Здравни заведения
Образование
Спорт и туризъм
Аптеки
Здравни организации
Нормативни актове
Производители
Кл. пътеки
Здравни проблеми
История
Хранене
Храни и ястия
Хранителни съставки
Хранене при
Диети
Рецепти
Е-тата в храните
Съвети
Lifestyle
Спорт
Психология
Соц. дейности
Интерактивни
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Клинични пътеки Нормативни актове Производители Образование Спорт и туризъм Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Партньори Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Хранителни съставки Белтъчини Белтъчини (протеини) с животински произход

Белтъчини (протеини) с животински произход

от 20 ное 2013г., обновено на 27 фев 2023г.
Редактор: Екип на Фрамар.бг
Белтъчини (протеини) с животински произход - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Наред с растителните протеини, тези с животински произход намират широко приложение в хранителната индустрия.

Човешкият организъм е в състояние да консумира както и единия, така и другия вид. Освен това, има незаменими аминокиселини, които не могат да се произвеждат самостоятелно, а се набавят чрез съдържащите се белтъчини в храната. Недостатъчният прием на последните (те трябва да представляват 60% от общия белтък) е основна причина за умората, неустойчивостта на стрес и понижен имунитет.

Протеините, съдържащи се в месото на животните и продуктите, произведени от тях, са пълноценни, защото в състава им влизат всички заменими и незаменими аминокиселини.

Животинските протеини са подходящи за хора, страдащи от остеопороза, защото почти половината от костта се състои от тях. Те са необходими за самосъхранението на организма, обмяната на веществата в клетките и обновяването им. Хранителната стойност на тези белтъчини е идентична с тази на протеините в месото, имат приблизително същия състав и баланс от аминокиселини, особено незаменими.

Протеините с животински произход в хранителната промишленост са добри заместители на бекона и месото. Използват се в производството на всички видове колбаси, деликатеси, полуфабрикати и консерви.

Уникалността на животинските белтъчини се състои в това, че:

  •  подобряват плътността и структурата на крайния продукт;
  •  увеличават доходността на готовата продукция;
  •  намаляват загубата при термична обработка и съхранение на продуктите;
  •  пълноценен заместител са на месото, увеличават хранителната и биологичната стойност;
  •  подобряват органолептичните свойства;
  •  намаляват цената на месните продукти.

Протеините с животински произход се произвеждат от естествени генно немодифицирани суровини и са абсолютно натурален продукт.

Белтъчини в хранителните продукти:

  • Казеин – основен млечен протеин, съдържа се в млякото и млечните продукти.
  • Албумин – прост суроватъчен протеин, разтваря се добре във вода.
  • Глобулин – прост белтък, който присъства в млякото в разтворено състояние, носител е на имунни тела.
  • Миозин – разтворим белтък, който влиза в състава на мускулната тъкан; съдържа се в месото и рибата.
  • Актин – другият протеин (освен миозинът) отговорен за двигателната система на човека, съдържа се в месото и рибата.
  • Овоалбумин и овоглобулин – белтъци, влизащи в състава на яйцата.
Още по темата:
  • Белтъчини (протеини) с растителен произход – хранителни източници Белтъчини (протеини) с растителен произход – хранителни източници
  • Белтъчини (протеини) - част 1 Белтъчини (протеини) - част 1
  • Белтъчини (протеини) - част 2 Белтъчини (протеини) - част 2
  • Лектини - ползи и вреди Лектини - ползи и вреди
3.7/5 6 оценки

Продукти свързани със СЪСТАВКАТА

БИОТЕЧ ВЕГАН ПРОТЕИН ОВКУСЕН 500 г
50.00лв.

БИОТЕЧ ВЕГАН ПРОТЕИН ОВКУСЕН 500 г

Нов
ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА ТРИФАН * 50
14.00лв.

ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА ТРИФАН * 50

ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА АЛБУФАН * 50
9.20лв.

ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА АЛБУФАН * 50

АПТАМИЛ 2 ОРГАНИК 800 г
57.00лв.

АПТАМИЛ 2 ОРГАНИК 800 г

Нов
НУТРИМ НУТРИКАЛ ХЕПАТИКУМ 100 гр.
4.50лв.

НУТРИМ НУТРИКАЛ ХЕПАТИКУМ 100 гр.

НУТРИМ МЕГА ПРО 92 ПЛАТИНУМ 1000 гр. с вкус на ванилия
39.80лв.

НУТРИМ МЕГА ПРО 92 ПЛАТИНУМ 1000 гр. с вкус на ванилия

Коментари към Белтъчини (протеини) с животински произход

От сайта (2)
Напиши коментар 2 коментара
  1. www.framar.bg отговаря
    www.framar.bg отговаря 
    на 27 May 2020 в 18:18

    Анонимен

    Добър ден, от къде се извличат тези протеини по точно? От месо, мляко, яйчен белтък? Въпросът ми е: възможно ли е част от тях да са извлечени от кръвта на животно?

    Здравейте! В статията е посочено: "Протеините с животински произход се произвеждат от естествени генно немодифицирани суровини и са абсолютно натурален продукт." Не разполагаме с повече информация.

  2. Анонимен 
    на 25 May 2020 в 09:26

    Добър ден, от къде се извличат тези протеини по точно? От месо, мляко, яйчен белтък? Въпросът ми е: възможно ли е част от тях да са извлечени от кръвта на животно?

СЪСТАВКАТА е свързана към

  • Белтъчини/ Протеини
  • Алтернативно лечение при албумин в урината
  • Разграждане на белтъци
  • Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
  • Фъстък
  • Протеин (белтък) в кръвта
  • Белтъчини (протеини) с растителен произход – хранителни източници
  • Мембранни белтъци
  • Боб мунг, зелена грама
  • Лектини - ползи и вреди
  • Премахнете синината и отока, като поставите белтък на удареното място

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Има ли взаимодействие между Клиндамицин 600 мг и приема на суроватъчен протеин на прах?

преди 926 дни, 19 часа и 33 мин.

Високи нива на C-Реактивен протеин при псориазис и псориатичен артрит

преди 1596 дни, 19 часа и 57 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Данъчни облекчения за деца под 18 години - подаване през НАП - 2023 година

преди 24 дни, 2 часа и 57 мин.

Леко горчив вкус на брюкселско зеле

преди 30 дни, 18 часа и 11 мин.

Модели акупресурни постелки / килимчета / за вашето здраве

преди 59 дни, 17 часа и 31 мин.

Кой е Jordan Tristan Walker от Pfizer и наистина ли съществува?

преди 61 дни, 23 часа и 35 мин.
Всички
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

АНКЕТА

Ще разчитате ли на пенсията когато остареете

Виж резултатите
Още интересни публикации
Протеинов шоколад за закуска - една добра идея, твърди Mr.3Hours

Протеинов шоколад за закуска - една добра идея, твърди Mr.3Hours

от 10 фев 2023г. Прочети повече
Алтернативно лечение при албумин в урината

Алтернативно лечение при албумин в урината

от 12 дек 2022г. Прочети повече
Антиоксидантите като метод на лечение

Антиоксидантите като метод на лечение

от 08 дек 2022г. Прочети повече
Обмяна на белтъците

Обмяна на белтъците

от 10 май 2022г. Прочети повече
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2023 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.Научете повечеРазбрах