Начало Хранене Хранене при Хранене при заболявания Хранене при чернодробна недостатъчност

Хранене при чернодробна недостатъчност

Хранене при чернодробна недостатъчност - изображение

Чернодробна недостатъчност се нарича неправилното функциониране на черния дроб, поради нарушаване на неговите паренхими.

При поставена такава диагноза е необходимо заболелият да се придържа към следните правила по отношение на храненето:

  • в организма да постъпват достатъчни количества лесно усвоим и пълноценен белтък;
  • за подобряване работата на жлъчката да се намали приемът на мазнини от животински произход и съответно да се увеличи този на растителните масла;
  • храненето да бъде разделно, защото това ще облекчи храносмилането и ще подобри активността на червата;
  • ястията да са добре сварени, намачкани или ситно нарязани;
  • в менюто да се включат богати на хранителни влакна продукти, които активизират производството на жлъчен сок и осигуряват извеждането на холестерола от кръвта.

Вижте още: Хранене при заболявания на черния дроб, Полезни храни за черния дроб, Хранене при стеатоза и Как да подобрим състоянието на черния дроб чрез промяна на хранителния режим

 

Снимка: myfamilydoctor.ru

2.7, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияБотаникаЛюбопитноНовиниЛеченияКлинични пътекиСпециалистиЗдравни съветиПрезентацииСнимкиИсторияХранене при...РецептиТестовеОрганизацииМедицински изследванияАлтернативна медицинаДиетиСъставкиХрани и ястия