Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация 10 трика на шеф-готвачи за приготвяне на вегетариански ястия - част 2

10 трика на шеф-готвачи за приготвяне на вегетариански ястия - част 2

10 трика на шеф-готвачи за приготвяне на вегетариански ястия - част 2 - изображение

Понякога и за най-лесните ястия има тайни, които невинаги знаем. Как да подберем вкусно авокадо или да овкусим салатата, кои са най-добрите подправки и тънкости при приготвянето на някои зеленчуци и т. н. Това и още много други неща ще научите, докато разглеждате съветите за вегетариански ястия на някои топ готвачи

съвети за вегетариански ястия

6. "За да добавите повече хрупкавост към вашата салата, настържете първо фенел в купа със студена вода. Оставете да стои 20 минути. След това подсушете и сложете при останалите зеленчуци, по този начин фенелът ще е много по-вкусен." Шеф Ерик Дамидот

съвети за вегетариански ястия
7. "Солта е страхотно допълнение към зеленолистните, като кейл, зеле, айсберг. Добавете щипка сол и втрийте. Тя ще издърпа излишната влага, което ще придаде по-добър цвят на зеленчуците. Прибавете малко зехтин, за да може тялото ви по-лесно да абсорбира витамин C. Няколко капки лимонов сок и „воала”, имате страхотна салата." Шеф Къртис

съвети за вегетариански ястия

8. "Не забравяйте да въртите тавите във фурната. Всяка печка има своята гореща точка, така че завъртете съда на половината време за готвене, за да могат всички зеленчуци да бъдат равномерно изпечени." Шеф Синдни Уилкокс

съвети за вегетариански ястия

9. "Добавянето на листа магданоз, докато готвите артишок, предпазва зеленчука от окисляване." Шеф Бенджамин Голдман

съвети за вегетариански ястия

10. "Ето как да изберете перфектното авокадо: Леко натиснете плода, ако той поддава съвсем малко, значи е готов за консумация. Ако вдлъбнатината остава, значи авокадото е на път да презрее, а прекалено твърдо означава, че е все още зелено.

Имате узряло авокадо у дома, но не искате да го консумирате веднага? Приберете го в хладилника, така спирате процесите на зреене и го слагате на „пауза”. Два дни по-късно плодът все още ще е идеален за хапване." Шеф Санфилипо

 Към първа част > > > 

По статията работи: Данна Панджарова
Източник: stylecaster.com
Снимка: cdn.cnn.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлАлт. медицинаДиетиНовиниСпортХранене при...АнкетиБотаникаЛечения