10 трика на шеф-готвачи за приготвяне на вегетариански ястия - част 1
В кухнята, както и в живота, малките неща могат да направят голяма промяна: добавянето на малко сол ще обогати всички аромати, избирането на най-добрия продукт, овкусяването с правилните сосове, използването на качествени местни съставки. Така храната ви ще бъде още по-вкусна. Сега ще научите няколко полезни съвета за вашите вегетариански ястия, споделени от топ готвачи.

1. "Не прекалявайте с количествата. Ако искате да получите хрупкави и златисто изпечени зеленчуци, те трябва да са равномерно разпределени в тигана или тавата. Прекалено близо едни до други, те ще отделят вода, която ще ги задуши, вместо препече." Шеф Даян Санфилипо

2. "Бързите и лесни сосове, като хумус, песто, тахан, салса, гуакамоле и сметана, са важна част от превръщането на обикновената сурова храна в уникална." Шеф Матю Кени

3. "Ако се нуждаете от допълнителна мазнина в тигана, докато задушавате зеленчуците, добавете още от продуктите. Това ще направи ястието по-ниско калорично и в същото време ще се осигури необходимата влага." Шеф Мередит Хааз

4. "Отгледайте свои собствени органични билки, подправки и гарнитури – пресните билки наистина подобряват вкуса и представянето на вашите ястия." Шеф Кенни

5. "Вземете сочна зряла диня и я нарежете на малки четвъртинки, а след това на филии с дебелина 2 сантиметра. Сложете резените в голяма кутия и ги приберете във фризера за 2 или 4 часа, в зависимост от това, колко бързо ще се замразят. Вашите гости и приятели ще харесат динята през горещите месеци – тя наистина разхлажда, а веднъж замразена е дори още по-вкусна. Идеална е за градинско парти, барбекю или пикник. Нанижете парчетата на клечка и децата ще я хапват още повече, без значение от тяхната възраст". Шеф Нина Къртис
По статията работи: Данна Панджарова
Източник: stylecaster.com
Снимка: diversastyle.files.wordpress.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛГАР ЛИПОТРОПНИ АГЕНТИ таблетки * 50
ДЖОЙНТ ФИТ капсули * 90 ORGANIC WELLNESS
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС S-АЦЕТИЛ L-ГЛУТАТИОН таблетки 100 мг * 60
СОЛГАР ЛИПОТРОПНИ АГЕНТИ таблетки * 100
ВИТАМИН D3 течен 60 мл NATURE'S GARDEN
ЛЕНЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Чия, чиа
- Д-р Георги Гайдурков: Смятаната за нелечима есенциална хипертония всъщност се лекува за две седмици
- Отслабване и детоксикация чрез суровоядство
- Митът за Индия като вегетарианска нация
- Вегетарианци в Античността, Част 2 - Елада и Римската империя
- Вегетариански колбас от нахут
- Набавете си Омега-3 киселини с 5 растителни храни
- Вегетарианството невинаги е здравословно - интервю с доцент Веселка Дулева
- Какво ще се случи, ако спрем да ядем месо? - 1 част
- Вегетарианско месо или месо от зеленчуци - новото кулинарно чудо
Коментари към 10 трика на шеф-готвачи за приготвяне на вегетариански ястия - част 1