Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация 10 трика на шеф-готвачи за приготвяне на вегетариански ястия - част 1

10 трика на шеф-готвачи за приготвяне на вегетариански ястия - част 1

10 трика на шеф-готвачи за приготвяне на вегетариански ястия - част 1 - изображение

В кухнята, както и в живота, малките неща могат да направят голяма промяна: добавянето на малко сол ще обогати всички аромати, избирането на най-добрия продукт, овкусяването с правилните сосове, използването на качествени местни съставки. Така храната ви ще бъде още по-вкусна. Сега ще научите няколко полезни съвета за вашите вегетариански ястия, споделени от топ готвачи.

съвети за вегетариански ястия
1. "Не прекалявайте с количествата. Ако искате да получите хрупкави и златисто изпечени зеленчуци, те трябва да са равномерно разпределени в тигана или тавата. Прекалено близо едни до други, те ще отделят вода, която ще ги задуши, вместо препече." Шеф Даян Санфилипо

съвети за вегетариански ястия

2. "Бързите и лесни сосове, като хумус, песто, тахан, салса, гуакамоле и сметана, са важна част от превръщането на обикновената сурова храна в уникална." Шеф Матю Кени

съвети за вегетариански ястия

3. "Ако се нуждаете от допълнителна мазнина в тигана, докато задушавате зеленчуците, добавете още от продуктите. Това ще направи ястието по-ниско калорично и в същото време ще се осигури необходимата влага." Шеф Мередит Хааз

съвети за вегетариански ястия

4. "Отгледайте свои собствени органични билки, подправки и гарнитури – пресните билки наистина подобряват вкуса и представянето на вашите ястия." Шеф Кенни

съвети за вегетариански ястия

5. "Вземете сочна зряла диня и я нарежете на малки четвъртинки, а след това на филии с дебелина 2 сантиметра. Сложете резените в голяма кутия и ги приберете във фризера за 2 или 4 часа, в зависимост от това, колко бързо ще се замразят. Вашите гости и приятели ще харесат динята през горещите месеци – тя наистина разхлажда, а веднъж замразена е дори още по-вкусна. Идеална е за градинско парти, барбекю или пикник. Нанижете парчетата на клечка и децата ще я хапват още повече, без значение от тяхната възраст". Шеф Нина Къртис

 Към втора част > > > 


По статията работи: Данна Панджарова
Източник: stylecaster.com
Снимка: diversastyle.files.wordpress.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиДиетиАлтернативна медицинаЛайфстайлНовиниСпортХранене при...АнкетиБотаникаЛечения