Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация 10 трика на шеф-готвачи за приготвяне на вегетариански ястия - част 1

10 трика на шеф-готвачи за приготвяне на вегетариански ястия - част 1

от 27 окт 2017г., обновено на 29 окт 2017г.
10 трика на шеф-готвачи за приготвяне на вегетариански ястия - част 1 - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

В кухнята, както и в живота, малките неща могат да направят голяма промяна: добавянето на малко сол ще обогати всички аромати, избирането на най-добрия продукт, овкусяването с правилните сосове, използването на качествени местни съставки. Така храната ви ще бъде още по-вкусна. Сега ще научите няколко полезни съвета за вашите вегетариански ястия, споделени от топ готвачи.

съвети за вегетариански ястия
1. "Не прекалявайте с количествата. Ако искате да получите хрупкави и златисто изпечени зеленчуци, те трябва да са равномерно разпределени в тигана или тавата. Прекалено близо едни до други, те ще отделят вода, която ще ги задуши, вместо препече." Шеф Даян Санфилипо

съвети за вегетариански ястия

2. "Бързите и лесни сосове, като хумус, песто, тахан, салса, гуакамоле и сметана, са важна част от превръщането на обикновената сурова храна в уникална." Шеф Матю Кени

съвети за вегетариански ястия

3. "Ако се нуждаете от допълнителна мазнина в тигана, докато задушавате зеленчуците, добавете още от продуктите. Това ще направи ястието по-ниско калорично и в същото време ще се осигури необходимата влага." Шеф Мередит Хааз

съвети за вегетариански ястия

4. "Отгледайте свои собствени органични билки, подправки и гарнитури – пресните билки наистина подобряват вкуса и представянето на вашите ястия." Шеф Кенни

съвети за вегетариански ястия

5. "Вземете сочна зряла диня и я нарежете на малки четвъртинки, а след това на филии с дебелина 2 сантиметра. Сложете резените в голяма кутия и ги приберете във фризера за 2 или 4 часа, в зависимост от това, колко бързо ще се замразят. Вашите гости и приятели ще харесат динята през горещите месеци – тя наистина разхлажда, а веднъж замразена е дори още по-вкусна. Идеална е за градинско парти, барбекю или пикник. Нанижете парчетата на клечка и децата ще я хапват още повече, без значение от тяхната възраст". Шеф Нина Къртис

 Към втора част > > > 


По статията работи: Данна Панджарова
Източник: stylecaster.com
Снимка: diversastyle.files.wordpress.co

Още по темата:
  • Вегетарианско месо или месо от зеленчуци - новото кулинарно чудо Вегетарианско месо или месо от зеленчуци - новото кулинарно чудо
  • Вегетарианска зеленчукова пита Вегетарианска зеленчукова пита
  • Вегетарианска пица Вегетарианска пица
  • Вегетариански колбас от нахут Вегетариански колбас от нахут
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

СОЛГАР ХРОМ ПИКОЛИНАТ капсули 100 мкг * 90
33.60лв.

СОЛГАР ХРОМ ПИКОЛИНАТ капсули 100 мкг * 90

ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
4.50лв.

ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г

ФЛОРАДИКС ЗА ЗДРАВИ СТАВИ сироп 250 мл
35.30лв.

ФЛОРАДИКС ЗА ЗДРАВИ СТАВИ сироп 250 мл

НАУ ФУДС НАТОКИНАЗА капсули 100 мг * 120
120.00лв.

НАУ ФУДС НАТОКИНАЗА капсули 100 мг * 120

Безплатна доставка за България!
ЧЕСЪН ОРГАНИК капсули 500 мг * 30 VIRIDIAN
33.00лв.

ЧЕСЪН ОРГАНИК капсули 500 мг * 30 VIRIDIAN

СУОНСЪН КУРКУМА, БОСВЕЛИЯ И ВИШНА ФУЛ СПЕКТРУМ капсули * 60
44.50лв.

СУОНСЪН КУРКУМА, БОСВЕЛИЯ И ВИШНА ФУЛ СПЕКТРУМ капсули * 60

Коментари към 10 трика на шеф-готвачи за приготвяне на вегетариански ястия - част 1

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте 10 трика на шеф-готвачи за приготвяне на вегетариански ястия - част 1
    www.framar.bg 
    на 07 June 2025 в 10:52
    Коментирайте "10 трика на шеф-готвачи за приготвяне на вегетариански ястия - част 1"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Полезна информация
  • Чия, чиа
  • Отслабване и детоксикация чрез суровоядство
  • Тренировъчна програма на Франк Медрано
  • Вегетарианска диета
  • 10 трика на шеф-готвачи за приготвяне на вегетариански ястия - част 2
  • Разберете какво се случва с тялото, когато спрете да ядете месо
  • Вегетарианска пица
  • Вегетарианците са по-интелигентни и съпричастни, твърдят учени
  • Мъжете предпочитат дамите, консумиращи месо, а не вегетарианките
  • Набавете си Омега-3 киселини с 5 растителни храни
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2081 дни, 19 часа и 6 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2194 дни, 23 часа и 16 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

40 години от създаването на Excel ще отбележи международната конференция Bulgaria Excel Days 2025

преди 22 часа и 43 мин.

Парасейлинг - какво представлява? Опасен ли е?

преди 1 дни, 59 мин.

Регистър на заетостта в НАП: Как да проверите вашите трудови договори онлайн

преди 1 дни, 21 часа и 36 мин.

Въвеждане на еврото - най-често задаваните въпроси и отговорите от БНБ

преди 3 дни, 13 часа и 12 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

L-АРГИНИН капсули 500 мг * 50 HOLLAND & BARRETT

ДЖОНСЪН BEDTIME БЕБЕШКИ ШАМПОАН 500 мл

ГЛЮКОЗАМИН СУЛФАТ + КУРКУМА таблетки * 120 УЕБЪР НАТУРАЛС

АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛИМОН 10 г

ГИНКО БИЛОБА ЕКСТРА капсули 120 мг * 300 УЕБЪР НАТУРАЛС

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:04:35

ЗАФРИЛА таблетки 2 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:02:44

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: Н. Руменова от 06 юни 2025г. в 13:02:09

АНАФРАНИЛ таблетки 25 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:55:12

АМИТРИПТИЛИН таблетки 25 мг * 60 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:53:20
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival